Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητών και αποφοίτων του ΕΑΠ προς τον Υπουργό Παιδείας

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητών και αποφοίτων του ΕΑΠ προς τον Υπουργό Παιδείας

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ): Φοιτητές και απόφοιτοι του ΕΑΠ καλούν τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να προχωρήσει άμεσα στη δρομολόγηση επίλυσης του φλέγοντος ζητήματος που ταλανίζει χιλιάδες Φοιτητές και Αποφοίτους της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ως προς την επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχίων τους.

"Διεκδικούμε ίση μεταχείριση, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, σε καιρούς που απαιτούν διαρκή προσωπική επιμόρφωση και ενίοτε αλλαγή επαγγελματικής πλεύσης", τονίζουν οι φοιτητές στην επιστολή που απέστειλαν προς τον Κώστα Γαβρόγλου και την προώθησαν στα «Φοιτητικά Νέα».


Προς: τον ΥΠΕΠΘ Κώστα Γαβρόγλου

Θέμα: Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας των ΠΑΝ.Φ.ΣΥ.ΕΠΟ-ΕΑΠ και Πα.Συ.Φοι.Π. ΕΛΠ ΕΑΠ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Με χαρά σας ακούσαμε, στις αρχές Μαρτίου, να δηλώνετε δημόσια ότι άμεσα προτίθεστε να εντάξετε τα Προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πολιτισμού σε Κωδικό ΠΕ και να αναγνωρίσετε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αντίστοιχων Πτυχιούχων. 

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της ΔΕ του ΕΑΠ, καθ. Β. Καρδάση, αμέσως μετά την ανακοίνωση σας, καταθέσαμε τις προτάσεις μας αναφορικά με το επίμαχο θέμα, ακαδημαϊκώς τεκμηριωμένες, ούτως ώστε να συντελέσουμε και εμείς, από πλευράς μας, προς την ίδια κατεύθυνση. Οι προτάσεις έχαιραν της αποδοχής τόσο των μελών ΔΕΠ όσο και των Διευθυντών αμφοτέρων των Προγραμμάτων Σπουδών, γεγονός που επιβεβαιώνει την ορθότητά τους. 

 Αναμέναμε εναγωνίως την άμεση ένταξή μας στο Πολυνομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή ένα μήνα περίπου από την αρχική ανακοίνωσή σας. Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι καμία αναφορά δε έγινε σε αυτό για εμάς, και σήμερα, δύο μήνες μετά, δείχνετε να μην ενδιαφέρεσθε καθόλου να προχωρήσετε στην υλοποίηση της δέσμευσής σας. 

Όπως αντιλαμβάνεσθε, είναι πραγματικά λυπηρό να γινόμαστε αποδέκτες υποσχέσεων που εντέλει δεν τηρούνται, δίχως συγχρόνως να γνωρίζουμε τους κύριους λόγους αθέτησής τους. 

Διεκδικούμε το δίκαιο και το αυτονόητο, δηλαδή, την επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχίων μας, κάτι πού συνιστά πάγιο αίτημα χιλιάδων Φοιτητών/Αποφοίτων τής Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ, ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

Διεκδικούμε ίση μεταχείριση, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, σε καιρούς που απαιτούν διαρκή προσωπική επιμόρφωση και ενίοτε αλλαγή επαγγελματικής πλεύσης. 

Κύριε Υπουργέ

Σας καλούμε ακόμα και τώρα, να προχωρήσετε στη δρομολόγηση άμεσης επίλυσης του φλέγοντος ζητήματος που ταλανίζει τους περισσότερους εξ ημών.

Με εκτίμηση,

Για τον ΠΑΝ.Φ.ΣΥ.ΕΠΟ-ΕΑΠ 

Η Πρόεδρος, Μέμα Χαλιώτη

Για τον Πα.Συ.Φοι.Π. ΕΛΠ ΕΑΠ

Η Πρόεδρος, Αιτωλία Μπάβαρη

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr