Μεταπτυχιακά ΕΑΠ: Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις

Μεταπτυχιακά ΕΑΠ: Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στους ενδιαφερόμενους ανακοινώνει ότι:

«Η προκήρυξη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Ιδρύματος που προγραμματισμένα γινόταν τον Δεκέμβριο εκάστου έτους, θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο-Απρίλιο του 2018. Η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται στο ΕΑΠ, αλλά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία Μεταπτυχιακών σπουδών.


Συγκεκριμένα ο νέος νόμος-πλαίσιο 4485/2017, που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες, υποχρεώνει όλα τα ΑΕΙ της χώρας, να επανιδρύσουν τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, γεγονός που σημαίνει υποβολή του περιεχομένου του προγράμματος, προϋπολογισμών και κανονισμών λειτουργίας για κάθε ΜΠΣ. Αυτό συνεπάγεται συγκεκριμένη διοικητική επεξεργασία με την αποφασιστική συμβολή των ακαδημαϊκών δομών. Πρόκειται, όπως είναι φανερό, για διαδικασία που θα ακολουθήσουν όλα τα ΑΕΙ της χώρας, αφού επιβλήθηκε από τις διατάξεις του νέου νόμου 4485.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία στις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος και τις Κοσμητείες και προετοιμαζόμαστε εντατικά, ώστε η προκήρυξη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών να πραγματοποιηθεί κατά μήνα Μάρτιο-Απρίλιο 2018. Καλούμε συνεπώς τους πολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, και των οποίων η φοίτηση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018, να αναμένουν την προκήρυξη των νέων θέσεων φοίτησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος, ότι είναι ανοικτή ήδη μέχρι την 8η Ιανουαρίου 2018, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος φοίτησης των 8 εξαμηνιαίων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών καθώς και των 6 Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών.

Την ενημερωτική σελίδα για τις προκηρύξεις των μεταπτυχιακών προγραμμάτων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr