ΕΜΠ: Η Σχολή ΗΜΜΥ αναβάλλει τις εξετάσεις της Τρίτης (07/02)

ΕΜΠ: Η Σχολή ΗΜΜΥ αναβάλλει τις εξετάσεις της Τρίτης (07/02)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Μετά το αίτημα που είχαν υποβάλει νωρίτερα φοιτητές της ΠΑΣΠ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Πρυτανεία για αλλαγή στάσης & αναβολή των αυριανών (07/02) εξετάσεων.

«Έπειτα από την άσκηση συσσωρευμένων πιέσεων, η Σχολή μας ανακοίνωσε την ΑΝΑΒΟΛΗ των αυριανών εξετάσεων & την μεταφορά τους με το ίδιο πρόγραμμα την Τρίτη 21/02» αναφέρει η ΠΑΣΠ του ΕΜΠ.


Η νεότερη ανακοίνωση της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για αναβολή των εξετάσεων Τρίτης 7/2:

«Αγαπητοί φοιτητές,

Η αυριανή μέρα φαίνεται από την πρόβλεψη της ΕΜΥ να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά κακοκαιρίας όπως η σημερινή, από τις πρώτες πρωινές ώρες. Κυρίως στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και του βόρειου τομέα Αθηνών. Το φαινόμενο δε φαίνεται να επηρεάζει τις περιοχές του κέντρου και της νότιας/νοτιοανατολικής Αθήνας. Όπως αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Πρυτανείας, η περιοχή του Ζωγράφου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα πρόσβασης, συνεπώς δεν υπάρχει καμία δυσκολία εσωτερικά στην Πολυτεχνειούπολη. Υπάρχουν όμως πολλοί φοιτητές που δε θα μπορέσουν αύριο να φύγουν από το σπίτι τους καθώς μένουν σε περιοχές που θα υπάρχει έντονη χιονόπτωση και πάγος. Καθώς πρόκειται για εξετάσεις, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα τόσο κατά την πρωινή πρόσβαση λόγω παγετού όσο και κατά την απογευματινή αναχώρηση, επομένως κάποιοι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπορέσουν να έρθουν, είναι πιο ασφαλές, οριζόντια για όλους, οι προγραμματισμένες εξετάσεις των μαθημάτων αύριο Τρίτη 7/2 να αναβληθούν.

Οι αυριανές εξετάσεις 7/2 μεταφέρονται την Τρίτη 21/2 με το ίδιο πρόγραμμα»

Άρης Κοζύρης
Κοσμήτορας ΣΗΜΜΥ

Το αίτημα της ΠΑΣΠ

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΣΠ ΕΜΠ στην Πρυτανεία για αλλαγή στάσης & αναβολή των αυριανών (07/02) εξετάσεων

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν επιδείνωση του καιρού το αποψινό βράδυ (6 Φεβρουαρίου), ενώ η προσέλευση στην Πολυτεχνειούπολη ιδίως από φοιτητές που διαμένουν σε περιοχές που έχουν ήδη χτυπηθεί από την κακοκαιρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ήδη, η Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. (με έδρα την περιοχή του Ζωγράφου!) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν προβεί σε ανακοινώσεις για την μη πραγματοποίηση των αυριανών (Τρίτη 7 Φεβρουαρίου) εξετάσεων.

Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, λαμβάνοντας υπόψιν τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Ίδρυμα πριν από λίγες μόλις ημέρες, όπως ήταν η αναβολή των εξετάσεων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και παρά την ήδη δυσχερή προσέλευση φοιτητών στις Σχολές αλλά και οι διακοπές ρεύματος που ανάγκασαν τους φοιτητές να εξετάζονται με φακούς, και με γνώμονά μας μια εύρυθμη ακαδημαϊκή καθημερινότητα:

1) Καλούμε την Πρυτανεία να αναθεωρήσει σχετικά με την απόφασή της για πραγματοποίηση των αυριανών εξετάσεων.

2) Αιτούμαστε την αναβολή των εξεταζόμενων μαθημάτων της Τρίτης 7/02 για το πέρας της εξεταστικής.

Ας μην φτάσουμε να θέτουμε σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές τις δικές μας και των συμφοιτητών μας για να μην βρίσκουμε “εύκολες λύσεις”. Μέλημά όλων μας οφείλει να είναι η βέλτιστη ακαδημαϊκή λειτουργία, και αυτή συμπεριλαμβάνει όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά από τις Σχολές κατοικούν.

ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Αναστολή λειτουργίας ζητά η Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση Πολιτικών Μηχανικών - ΕΑΑΚ:

Το ΕΜΠ αύριο δεν θα αναστείλει τη λειτουργία του, όπως αναγράφεται και στη σχετική ανακοίνωση του Πρύτανη. Ήδη άλλα ιδρύματα (πχ ΕΚΠΑ) έχουν βγάλει ανακοινώσεις αναβολής των αυριανών μαθημάτων λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των χιονοπτώσεων, τα σχολεία στην περιοχή του Ζωγράφου θα παραμείνουν κλειστά, αλλά η διοίκηση του ΕΜΠ δεν βρίσκει αυτή την κατάσταση "προβληματική".

Στη σχετική ανακοίνωση που ανάρτησε, ο πρύτανης χαρακτήρισε ως "εύκολη λύση" την αναγκαία μέριμνα που πρέπει να λαμβάνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις για την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων του ιδρύματος. Θυμόμαστε και πέρυσι σε τι κατάσταση βρισκόταν το ίδρυμα από τις χιονοπτώσεις, την "ετοιμότητα" του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία και τις αντίξοες συνθήκες που αναγκάζονταν οι εργαζόμενοι να ανταπεξέλθουν.

Δεν θα συμβεί μια απ' τα ίδια, ούτε για μας, ούτε για τους εργαζόμενους του ιδρύματος! Απαιτούμε εδώ και τώρα να αναβληθούν τα μαθήματα και να ανασταλεί η εξ αποστάσεως εργασία μέχρι νεωτέρας, να υπάρχει η αντίστοιχη μέριμνα για να μπορεί το ίδρυμα να λειτουργήσει όταν τα καιρικά φαινόμενα υποχωρήσουν και να βγάλει τώρα η διοίκηση την αντίστοιχη ανακοίνωση, για την έγκαιρη ενημέρωση και την ασφάλεια φοιτητών και εργαζομένων του ιδρύματος!

Ανακοίνωση Πρύτανη ΕΜΠ

Τελευταία ενημέρωση (16:00) από τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπουντουβή, σχετικά με τη λειτουργία του Ιδρύματος την Τρίτη (07/02):

«Η τωρινή (6/2, ώρα 16:00) κατάσταση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, από πλευράς συνθηκών λόγω της χιονόπτωσης που προηγήθηκε, δεν είναι προβληματική.  Το ίδιο συμβαίνει με το συγκρότημα Πατησίων καθώς και με την ευρύτερη περιοχή που συνδέεται με την πρόσβαση στην Πολυτεχνειούπολη, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συνεπώς, οι εξετάσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 7/2, θα γίνουν* εκτός αν προκύψει αλλαγή ή σαφής πρόγνωση αλλαγής καιρικών δεδομένων, αργότερα σήμερα, για την οποία η ενημέρωση θα προέλθει από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πολιτική Προστασία κλπ). 

Τα ανάλογα ισχύουν και για την εργασία του προσωπικού.

Η «εύκολη λύση» θα ήταν η αναβολή των εξετάσεων και η εξ αποστάσεως εργασία για αύριο, αλλά δεν είναι και αποδοτική. Οι δυσκολίες του καιρού και οι αντίστοιχες επιπτώσεις υπόκεινται, για την εκτίμησή τους, στο μέτρο της ασφάλειας των ανθρώπων, και οι σχετικές υπεύθυνες αποφάσεις οφείλουν  να συνδυάζουν τις υποδείξεις των ειδικών, την ορθολογική σκέψη μαζί με το αναπόφευκτο ρίσκο που μαθαίνουν να εκτιμούν και να αναλαμβάνουν οι μηχανικοί. 

Eν κατακλείδι: παρακαλούνται οι φοιτητές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Σχολών τους και τις κεντρικές τις επόμενες ώρες για την οποιαδήποτε μεταβολή. Παρομοίως, το προσωπικό θα ενημερωθεί υπηρεσιακά.

*Εκτός της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, που έχει ανακοινωθεί ειδικό πρόγραμμα»

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΕΜΠ την Τρίτη (07/02)

Formula Student: Η Prom Racing Team του ΕΜΠ 1η στην Ελλάδα και 27η στην παγκόσμια κατάταξη

Φοιτητές στο ΕΜΠ έδωσαν εξετάσεις με φακούς / ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr