Κινητοποίηση φοιτητών στην πρυτανεία του ΕΜΠ

Κινητοποίηση φοιτητών στην πρυτανεία του ΕΜΠ με σκοπό την συμμετοχή των Συλλόγων στη σύγκλητο

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΜΠ με σκοπό την συμμετοχή των Συλλόγων στη σύγκλητο ωστόσο ο πρύτανης απουσιάζει ως συνήθως. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι βάζουν απέναντι την πρυτανεία που είναι η πρώτη που αποκλείει τους φοιτητές από τη σύγκλητο, τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τη συζήτηση του ιδρύματος, σε μια προσπάθεια να προωθηθούν απευθείας στο ίδρυμα τα σχέδια της κυβέρνησης εγκάθετα. Ο πρύτανης έχει επιλέξει να αποκόβει από την κουβέντα του ιδρύματος την πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας, και τώρα φτάνει στο σημείο να επιδιώκει να καταγγείλει μέσω της συγκλήτου απόφαση συλλογικού φορέα εργαζομένων. Όλοι οι συλλογικοί φορείς είναι απέναντί του και δε θα αφήσουμε το ίδρυμα να λειτουργεί έτσι εις βάρος μας.
Η φωτογραφία είναι μετά την κινητοποίηση των Συλλόγων στην πρυτανεία από το πανό που κρεμάστηκε».  

Άννα Μαρία Παραθύρα 
Μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Μεταλλειολόγων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΩΝ


Τοποθετούμαστε σε μία συγκυρία όπου λαός και νεολαία δέχονται μία από τις πιο σκληρές επιθέσεις στον τρόπο οργάνωσης του αγώνα τους. Την ίδια στιγμή που η πολιτική της κυβέρνησης γεννά φτώχεια και εξαθλίωση, με μοναδική λύση την επιδοματική πολιτική στην ακρίβεια που πλήττει όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και που ξεκινάνε ξανά μετά από 3 χρόνια οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, το χτύπημα στις δομές οργάνωσης του αγώνα του λαού (σωματεία, συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι) συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Χαρακτηριστικό είναι το χτύπημα στους χώρους εργασίας, όπου οι απολύσεις λόγω συνδικαλιστικής δράσης όλο και αυξάνονται, ενώ η προσπάθεια κήρυξης παράνομων των απεργιών που κηρύσσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία όλο και εντείνονται. 

Η ίδια συντονισμένη προσπάθεια επιχειρείται και μέσα στα ιδρύματα. Η κυβέρνηση από κοινού με πρυτανείες και κοσμητείες αμφισβητούν τις αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σε μία σειρά από ιδρύματα που έχουν οριστεί ηλεκτρονικές εκλογές από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, με ενιαίο ψηφοδέλτιο όπως ορίζει ο τελευταίος νόμος πλαίσιο αλλά και η αμφισβήτηση των αποφάσεων των Συλλόγων για το τριήμερο του Πολυτεχνείου, όπου παρά τις αποφάσεις των Συλλόγων για κατάληψη, σε μία σειρά από σχολές πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά μαθήματα. Η πρυτανεία Μπουντουβή ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της κυβέρνησης και συνεχίζοντας το δόγμα του αποφασίζω και διατάζω συνεχίζει την επίθεση προς τους συλλογικούς φορείς του ιδρύματος με γοργούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25/11 ο Μπουντουβής έχει ορίσει μονοθεματική Σύγκλητο όπου θα προταθεί να βγει εξώστρεφη καταγγελία προς τον Σύλλογο των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΜΠ για την απόφαση που πήρε ενάντια στα φασιστικά μορφώματα που έχουν επανεμφανιστεί στο ΕΜΠ τις τελευταίες εβδομάδες. Την ίδια ώρα που για ακόμα μια φορά πραγματοποιείται Σύγκλητος κρυφά από τους Φοιτητικούς Συλλόγους, η πρυτανεία πηγαίνει την επίθεση ένα βήμα παρακάτω καταγγέλλοντας αποφάσεις συλλογικού φορέα. Η νομιμοποίηση αυτής της κατάστασης θα σημάνει μία από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του ιδρύματος, αφού η Σύγκλητος όχι μόνο θα αμφισβητεί αλλά θα καταγγέλλει τις αποφάσεις των συλλογικών φορέων, με ότι αυτό συνεπάγεται την επόμενη μέρα για το ίδρυμα. 

Ως Φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση της πρυτανείας Μπουντουβή. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι συλλογικοί φορείς αποτελούν ανεξάρτητους φορείς από το κράτος και εκπροσωπούν με τις αποφάσεις τους το σύνολο της κοινότητας στην οποία υπάρχουν. Ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης οποιασδήποτε φωνής αντίστασης μέσα στις σχολές, τις γειτονιές, τους χώρους εργασίας και τη κοινωνία γενικά, παλεύουμε για την νομιμοποίηση και την υλοποίηση των αποφάσεων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Δια ζώσης διεξαγωγή των οργάνων διοίκησης του ιδρύματος με συμμετοχή των Φοιτητικών Συλλόγων

- Καμία σκέψη για καταγγελία από την Σύγκλητο του ιδρύματος προς συλλογικό φορέα

- Καμία σκέψη για αμφισβήτηση των αποφάσεων των συλλογικών φορέων

Καλούμε σε κινητοποίηση στη πρυτανεία του ΕΜΠ την Παρασκευή 25/11 και ώρα 12:30 ώστε να διασφαλίσουμε την συμμετοχή του Συλλόγου στην διαδικασία Συγκλήτου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr