ΕΜΠ: Ομάδα φοιτητών εκδίωξαν από το Πολυτεχνείο τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις

ΕΜΠ: Ομάδα φοιτητών εκδίωξαν από το Πολυτεχνείο τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις

Σήμερα 17/11/2021 το πρωί, ομάδα φοιτητών εκδίωξαν από τον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος Πατησίων τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του ΕΜΠ, να συνοδεύσουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την κατάθεση στεφάνου πληροφορεί η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου.

Επισημαίνει ότι κατόπιν τούτου, η Σύγκλητος του Ιδρύματος ματαιώνει τη συμμετοχή της στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και επιφυλάσσεται να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο, στο μέλλον, θα αποτίεται πραγματικός φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν τότε για ελευθερία και δημοκρατία. 


Νωρίτερα οι Πρυτανικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή την ένταση που σημειώθηκε εντός του Πολυτεχνείου στην οποία αναφέρουν:

«Η συμμετοχή στον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν νοείται να γίνεται υπό όρους που επιβάλλουν δια της βίας διάφορες ομάδες. Είναι απαράδεκτο, απόλυτα θλιβερό και καταδικαστέο αυτές οι ομάδες να μην επιτρέπουν την παρουσία του Πρύτανη του ΕΜΠ στο χώρο των εκδηλώσεων. Έτσι αμαυρώνουν την επέτειο, προσβάλλουν τη δημοκρατία και είναι υπόλογοι στη μεγάλη κοινότητα του ΕΜΠ και σε όλους όσοι μοχθούν για μόρφωση και πρόοδο».

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο με σπρωξιές και μπουνιές (φωτο & βίντεο)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr