Η "Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη" για την παρουσία της ομάδας ΔΡΑΣΗ στην πύλη Στουρνάρη του ΕΜΠ

Η "Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη" για την παρουσία της ομάδας ΔΡΑΣΗ στην πύλη Στουρνάρη του ΕΜΠ

Η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ):

"Καταγγέλλουμε την παρουσία της ομάδας ΔΡΑΣΗ (πρώην ομάδα ΔΕΛΤΑ) στην πύλη Στουρνάρη του ΕΜΠ, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής, στο προαύλιο το απόγευμα της Τρίτης 6/2. Οι δυνάμεις καταστολής όχι μόνο παρέμειναν εκεί, άλλα είχαν και το ρόλο «πορτιέρη» της κυβέρνησης, αφού ήλεγχαν ποιοι μπαίνουν στην σχολή, αν είναι φοιτητές κ.ο.κ. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στα άπειρα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και δολοφονικών επιθέσεων σε διαδηλώσεις και αγωνιστές, βασανισμών, μαζικών ξυλοδαρμών, εξευτελισμών κ.λπ.


Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Χρυσοχοϊδης πιάνοντας το μήνυμα από τις νέες θύελλες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σπεύδει να εφοδιάσει την αστυνομία με τεράστιες ποσότητες χημικών, κόστους δεκάδων εκατομμυρίων – την «αγορά της 20ετίας»! Το μίσος της αστυνομίας, της κυβέρνησης και όλων των αστικών μνημονιακών δυνάμεων ενάντια σε νέους, φτωχούς, εργαζόμενους και αγωνιστές είναι ασίγαστο.

Προσπαθούν να εκφοβίσουν μαζικά τους νέους και την κοινωνία, με εφόδους σε πλατείες και γειτονιές. Οικοδομούν ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, με ανώτατη έκφραση το «Νόμο και Τάξη». Αυτό το Κράτος στοχεύει στην καταστολή και τρομοκράτηση των «από κάτω», στην κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Στρέφεται ενάντια σε νεολαία και εργαζόμενους, ώστε να μην σηκώνουμε κεφάλι ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, το καθεστώς αποικίας χρέους και μνημονίων διαρκείας που μας επιβάλουν, για να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης, που παρόξυνε η εξάπλωση του COVID-19!

Να τους χαλάσουμε τα  σχέδια! Τα ψευτο-νταηλίκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η αστυνομική αυθαιρεσία δεν θα περάσουν. Η μόνη λύση και διέξοδο που έχουμε η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί είναι οι μαχητικοί αγώνες μας και η αυτοοργάνωση μας! Να παραδειγματιστούμε από την εξέγερση της αμερικάνικης κοινωνίας και να πετάξουμε την αστυνομία έξω από τις σχολές μας, τσακίζοντας την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, το Δόγμα «Νόμος και Τάξη» και τα νέα μνημόνια που ετοιμάζονται να φέρουν σύσσωμες οι μνημονιακές δυνάμεις."

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr