νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων Παρουσίαση εννέα νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των εννέα νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Με εννέα (9) νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών να προστίθενται στα ήδη δέκα (10) επιτυχημένα,  συνεχίζει την ανοδική του πορεία το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Την παρουσίαση των νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων έκανε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Καθηγητής Κώστας Θ. Γραμμένος CBE, DSc, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα 4 Ιουνίου 2015 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.


Ο κ. Γραμμένος αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας αλλά και της ανθρωπογεωγραφίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου τόνισε και τις άκρως θετικές αξιολογήσεις που έγιναν από εξωτερικούς αξιολογητές αναφερόμενος στην υψηλή ποιότητα έρευνας και διδασκαλίας των Ελλήνων και Αλλοδαπών διδασκόντων, την υψηλή ποιότητα, την πρωτοτυπία και το διεθνή προσανατολισμό των προγραμμάτων σπουδών αλλά και την οργανωτική επάρκεια και την εφαρμογή διεθνών προτύπων στην αξιολόγηση της έρευνας, της διδασκαλίας και της εν γένει λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

«Οι στρατηγικοί στόχοι του πανεπιστημίου είναι σαφείς» , τόνισε ο κ. Γραμμένος «επιδιώκουμε και επιβραβεύουμε την αριστεία στην έρευνα και εκπαίδευση, διατηρούμε κι ενισχύουμε τον φοιτητοκεντρικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και φυσικά επιδιώκουμε πάντα την εξωστρέφεια και την αμφίδρομη σχέση με την κοινωνία.»

Επίσης ο κ. Γραμμένος παρουσίασε το πλάνο βιωσιμότητας του πανεπιστημίου με βάση τα υπάρχοντα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα, τόσο στο κομμάτι της κρατικής επιχορήγησης όσο και στα έσοδα που προέρχονται από τα δίδακτρα των φοιτητών.

Στη συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου με το  Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, αναφέρθηκε και ο Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση. Πιο συγκεκριμένα  τόνισε ότι το Ίδρυμα Ωνάση έχει αναλάβει την χρηματοδότηση με περίπου 170.000€ ετησίως επί τέσσερα (4) χρόνια στη θεματική περιοχή της Αρχαίας Μακεδονίας καθώς και την χρηματοδότηση διδασκαλίας/έρευνας από Διεθνείς Επιστήμονες που θα έρχονται από 1 έως 6 μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος Onassis Scholars.

«Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, σε πείσμα των καιρών προχωρά μπροστά» σημείωσε ο κ. Γραμμένος, «προχωρά μπροστά ακαδημαϊκά και οργανωτικά ισχυρό με την πολύτιμη αρωγή της Πολιτείας αναπτύσσοντας ισχυρές συμμαχίες με την ευρύτερη κοινωνία αλλά και συνέργειες με διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες και οργανισμούς».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr