Συνάντηση Πρύτανη με τον ΥΜΑΘ για την εξωστρέφεια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Συνάντηση του πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σταμάτη Αγγελόπουλου με τον ΥΜΑΘ Κωνσταντίνο Γκιουλέκα

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), ο νέος Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με τον Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Καθηγητή κ. Σταμάτη Αγγελόπουλο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν οι πτυχές συνεργασιών που αναμένεται να αναπτυχθούν το προσεχές διάστημα, με γνώμονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, αξιοποιώντας το κοινωνικό κεφάλαιο των περιοχών όπου εκτείνεται. Όπως επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, ο ρόλος του ΔΙ.ΠΑ.Ε. μπορεί να συμβάλλει στρατηγικά ως πυλώνας διεθνοποίησης και ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. παρουσίασε στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μ-Θ) τις δυνατότητες του πανεπιστημίου ώστε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης, με ενδυνάμωση της εξωστρέφειας του ΔΙΠΑΕ μέσω της διεθνοποίησης της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και ανάπτυξης και εξέλιξης συνεργασιών με επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, επιμελητήρια αλλά και την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο κ. Γκιουλέκας, εκφράζοντας και τη θέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Υπουργείου (Μ-Θ) με τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα με το ΔΙ.ΠΑ.Ε., ως πυλώνας ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημάνθηκε από τις δύο πλευρές, θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, με σκοπό να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Υφυπουργείου και ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.