650€ χρηματικό επίδομα σε φοιτητές του ΔΙΠΑΕ / ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

650€ χρηματικό επίδομα σε φοιτητές του ΔΙΠΑΕ / Οι Δικαιούχοι

Διεθνές Παν. ΕλλάδοςΟριστική Λίστα Δικαιούχων Φοιτητών που θα λάβουν οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο της υπ’ αρ πρωτ.5247/09-02-2023 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Πράξης με τίτλο: «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος».

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών του ΔΙΠΑΕ για τα σημαντικότερα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου μπορείτε να την δείτε εδώ.


Η προκήρυξη αφορούσε την χορήγηση πενήντα δύο (52) υποτροφιών οικονομικής ενίσχυσης ποσού εξακοσίων πενήντα ευρώ (650€) σε προπτυχιακούς/-ές των Σχολών και των Τμημάτων της Πανεπιστημιούπολης Σερρών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023, που επιθυμούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση, στα πλαίσια της Πράξης «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου», να υποβάλουν σχετική αίτηση σύμφωνα με την ακόλουθη πρόσκληση, σύμφωνα τα ακόλουθα:

Συνοπτική Περιγραφή
Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» και κωδικό ΟΠΣ 5048170 το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές/φοιτήτριες, του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ οι οποίοι σπουδάζουν σε Τμήματα των Σερρών, Κιλκίς και Κατερίνης, δικαιούνταν να υποβάλλουν αίτηση για υποτροφία οικονομικής ενίσχυσης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να αξιολογούνται σύμφωνα με το εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ). Οι αιτήσεις υποβάλλονταν από 09/02/2023 έως 15/03/ 2023 και ώρα 12.00πμ.

Η παρούσα προκήρυξη αφορούσε κατ’ ανώτατο όριο πενήντα δύο (52) ωφελούμενους προπτυχιακούς φοιτητές στις πόλεις Σέρρες, Κιλκίς και Κατερίνη για το Ακαδ. Έτος 2022-2023 (Ε’ ΚΥΚΛΟΣ) οι οποίοι θα λάβουν κατ’ αποκοπή επίδομα ύψους εξακοσίων πενήντα ευρώ (650€). Οι υποτροφίες αποσκοπούν να στηρίξουν φοιτητές για τους οποίους η εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης αποτελεί προϋπόθεση για τις σπουδές στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών βάσει κριτηρίων ακαδημαϊκής επίδοσης και εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων (ΕΚΟ). Την προκήρυξη μπορείτε να την δείτε πιο κάτω μετά τα σχετικά αποτελέσματα δικαιούχων.

Φοιτητές οι οποίοι υπήρξαν ωφελούμενοι των προηγούμενων Κύκλων Προκηρύξεων (Κύκλοι Α-Β-Γ για επιδότηση ενοικίου και Κύκλος Δ για υποτροφία οικονομικής ενίσχυσης ακαδημαϊκού έτους 2021-2022) στο πλαίσιο του παρόντος έργου εξαιρούνται της διαδικασίας και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των υποψήφιων υπολείπεται του αριθμού των διαθέσιμων για τη συγκεκριμένη κατηγορία θέσεων ωφελούμενων, η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ, μετά από εισήγηση του επιστημονικά υπευθύνου της πράξης, δύναται να τροποποιεί τις προϋποθέσεις προς το ευνοϊκότερο, ιδίως όσες άπτονται της ακαδημαϊκής επίδοσης και των κοινωνικών, οικογενειακών και οικονομικών κριτηρίων (ΕΚΟ), κατά τρόπο ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή απορρόφηση των εγκεκριμένων κονδυλίων.

Οι Δικαιούχοι

Η Επιτροπή Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ομόφωνα αποφασίζει την έγκριση του οριστικού πινάκα κατάταξης 30 επιλεγέντων φοιτητών που αιτήθηκαν την χορήγηση οικονομικής βοήθειας (Ε’ ΚΥΚΛΟΣ, Α’ μέρος)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr