ΔΙΠΑΕ: Εμβόλιμη εξεταστική ζητούν οι φοιτητές Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου / "Φοιτητές δύο ταχυτήτων"

ΔΙΠΑΕ: Εμβόλιμη εξεταστική ζητούν οι φοιτητές Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου / "Φοιτητές δύο ταχυτήτων"

Να πραγματοποιηθεί κανονικά εμβόλιμη εξεταστική ζητούν οι φοιτητές Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως συμβαίνει και στη Νοσηλευτική Θεσσαλονίκης του ίδιου Πανεπιστημίου. Χαρακτηριστικά αναφέρουν τα εξής: «Οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, οι ανύπαρκτες κτιριακές δομές και εγκαταστάσεις ήταν η αρχή των προβλημάτων μας. Αλλά για ακόμη μία φορά, εμείς, οι φοιτητές της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, αντιμετωπίζουμε “εμπόδια” για την ολοκλήρωση των σπουδών μας.

Η Πρόεδρος του τμήματός μας αποφάσισε πως δεν θα γίνει εμβόλιμη εξεταστική, γεγονός που μας καθυστερεί για ακόμη περισσότερο από τη λήψη πτυχίου! Στην εμβόλιμη εξεταστική, έχουμε το δικαίωμα να εξεταστούμε σε όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτου εξαμήνου. Πλέον όμως, πρέπει να περιμένουμε το επόμενο εξάμηνο για να διδαχτούμε και να εξεταστούμε στα μαθήματα που υπολείπονται, στο οποίο οι φοιτητές, δεν ευθύνονται».


Κατ’ αυτό τον τρόπο, υπογραμμίζουν οι φοιτητές, η λήψη του πτυχίου τους καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Οι φοιτητές απορούν, πως γίνεται στη Νοσηλευτική Θεσσαλονίκης να γίνεται εμβόλιμη εξεταστική, αλλά όχι στο Διδυμότειχο, παρότι υπάγονται στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ τέλος ζητούν επίλυση του ζητήματος.

Το κείμενο διαμαρτυρίας που απέστειλαν στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, οι ανύπαρκτες κτιριακές δομές και εγκαταστάσεις ήταν η αρχή των προβλημάτων μας.

Αλλά για ακόμη μία φορά, εμείς, οι φοιτητές της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, αντιμετωπίζουμε «εμπόδια» για την ολοκλήρωση των σπουδών μας.

Η Πρόεδρος του τμήματός μας αποφάσισε πως δεν θα γίνει εμβόλιμη εξεταστική, γεγονός που μας καθυστερεί για ακόμη περισσότερο από τη λήψη πτυχίου! Στην εμβόλιμη εξεταστική, έχουμε το δικαίωμα να εξεταστούμε σε όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτου εξαμήνου. Πλέον όμως, πρέπει να περιμένουμε το επόμενο εξάμηνο για να διδαχτούμε και να εξεταστούμε στα μαθήματα που υπολείπονται, στο οποίο οι φοιτητές, δεν ευθύνονται. Με την ύπαρξη των διαδικτυακών μαθημάτων, προσλήφθηκαν τόσοι ακαδημαϊκοί υπότροφοι, όπου εμείς δεν είχαμε το δικαίωμα να εξεταστούμε σε πάνω από 12 μαθήματα/εξάμηνο με αποτέλεσμα, κάποια μαθήματα δεν μπορέσαμε να τα παρακολουθήσουμε και να εξεταστούμε σε αυτά.

Οπότε σε εμάς, τους τελευταίους φοιτητές του ΤΕΙ, που πλέον είμαστε 5ο – 6Ο έτος μας «κόβουν» την ευκαιρία αυτή για να εξυπηρετηθούν και να ικανοποιηθούν οι τοπικοί άρχοντες του Διδυμοτείχου! Στη νοσηλευτική Θεσσαλονίκης, στην ίδια σχολή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, οι φοιτητές ΤΕΙ έχουν το δικαίωμα της εμβόλιμης εξεταστικής. Σε τμήμα όπου διδάσκονται σε κάθε εξάμηνο όλα τα μαθήματα και υπάρχουν όλοι οι καθηγητές.

Και εμείς ρωτάμε, γιατί;

Γιατί ενώ έχουμε 1-3 μαθήματα ο καθένας πρέπει να μας καθυστερήσουν ένα ολόκληρο εξάμηνο;
Γιατί προτεραιότητα έχει η μικρή κοινωνία μιας κωμόπολης και όχι το μέλλον των εν δυνάμει επαγγελματιών υγείας όπου πασχίζουν να τελειώσουν μια 4ετής σχολή;
Γιατί οι φοιτητές της ίδιας σχολής νοσηλευτικής (Δι.Πα.Ε) στη Θεσσαλονίκη, ενώ φοιτούν υπό κανονικές συνθήκες, να είναι πιο ευνοημένοι;
Γιατί από το 2019 φοιτούμε υπό αντίξοες συνθήκες και δεν υπάρχει πρόνοια για εμάς;
Γιατί πρέπει οι πολιτικές σκοπιμότητες να είναι κατά των φοιτητών;
Γιατί δεν μπορούμε να ακουστούμε;

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙ.ΠΑ.Ε (ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔ/ΧΟΥ) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!»

11 Καθηγητές του ΔΙΠΑΕ στους κορυφαίους ερευνητές του κόσμου / ΟΝΟΜΑΤΑ

ΔΙΠΑΕ: Καταδικάστηκε ο καθηγητής που παρενοχλούσε φοιτήτριες!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr