ΔΙΠΑΕ: Λήγει η προθεσμία των αιτήσεων παροχής δωρεάν σίτισης / ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΔΙΠΑΕ: Έως 31/10 οι αιτήσεις παροχής δωρεάν σίτισης στους φοιτητές

Διεθνές Παν. Ελλάδος: Ενημερώνονται οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος- Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη, ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα δικαιολογητικά για παροχή δωρεάν σίτισης ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, κατά το χρονικό διάστημα από 1/10/2022 έως 31/10/2022.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ μπορείτε να την δείτε εδώ.


Δείτε πιο κάτω τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά καθώς και τις οδηγίες και την διαδικασία υποβολής:

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΟΡΟΙ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Ι. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για δωρεάν σίτιση έχουν:

  • Οι ενεργοί φοιτητές του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, όπως  ορίζονται στο άρθρο 2 του Ν. 4009/2011, εφόσον δεν είναι κάτοχοι ήδη πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα. 
  • Οι εγγεγραμμένοι, ως φιλοξενούμενοι, φοιτητές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της  Ελλάδος, που προέρχονται από ομοταγή Ιδρύματα της αλλοδαπής στο πλαίσιο  εκπαιδευτικών ή ερευνητικών προγραμμάτων συνεργασίας. 

ΙΙ. Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης:

  • Άγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει από  τις αντίστοιχες Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (πρώην εκκαθαριστικά  σημειώματα) του φορολογικού έτους 2021 (εισοδήματα έτους 2021), δεν υπερβαίνει  τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ προκειμένου για οικογένεια με ένα μόνο  τέκνο. Για οικογένειες με δύο τέκνα και πλέον το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του πρώτου. Το ανωτέρω διαμορφούμενο ποσό προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ εφόσον ο αδελφός του δικαιούχου φοιτητή είναι ενεργός προπτυχιακός φοιτητής. Εάν περισσότεροι του ενός αδελφοί υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για καθέναν από αυτούς. 
  • • Έγγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει απότις αντίστοιχες Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (πρώην εκκαθαριστικά σημειώματα) του φορολογικού έτους 2021 (εισοδήματα έτους 2021) δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ. Προκειμένου για οικογένεια με παιδιά, το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. 
  • • Άγαμοι φοιτητές άνω των 25 ετών, των οποίων το ετήσιο ατομικό εισόδημα, όπως προκύπτει από την αντίστοιχη Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (πρώην εκκαθαριστικό σημείωμα) του φορολογικού έτους 2021 (εισοδήματα έτους 2021), δεν υπερβαίνει τις είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ. 

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του ίδιου του φοιτητή, των γονέων του και των εξαρτώμενων τέκνων από κάθε πηγή. Προκειμένου για έγγαμο φοιτητή, ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα των ιδίου, του/της συζύγου του/της και των ανηλίκων τέκνων του από κάθε πηγή. 

Τα κατά περίπτωση διαμορφούμενα ποσά μειώνονται κατά 10%, όταν οι δικαιούχοι φοιτητές κατοικούν μόνιμα στο Δήμο που έχει την έδρα του το Τμήμα φοίτησης. Το ύψος του ετήσιου οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματος δεν αποτελεί κριτήριο παροχής δωρεάν σίτισης στον φοιτητή, όταν ο ίδιος, ανεξαρτήτως ηλικίας, ή ένας εκ των γονέων του εάν είναι άγαμος κάτω των 25 ετών, ή ο/η σύζυγος του/της εάν είναι έγγαμος, εισπράττει επίδομα ανεργίας. 

Στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος φοιτητής ή/και οι γονείς του ή ο/η σύζυγος του/της, εφόσον αυτός είναι έγγαμος, δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α 75) περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης. 

Αν η χρηματοδότηση του Ιδρύματος από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 63 του ν.4009/2011 (Α 195), δεν επαρκεί για την κάλυψη της δαπάνης σίτισης του συνόλου των φοιτητών που εμπίπτουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες, τότε δωρεάν σίτισηθα χορηγηθεί, κατά προτεραιότητα, σε όσους φοιτητές εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Φοιτητές που είναι πολύτεκνοι, κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 1910/1944 (Α229), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (Α 75), και τέκνα αυτών. Η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 6 του ν.3454/2006 (Α 75). 
  • Φοιτητές που φέρουν την ιδιότητα του γονέα ή του τέκνου πολυμελούς οικογένειας με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα. 
  • Φοιτητές με αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του ν. 4009/2011 (Α 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή πρώην Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους. 
  • Απορφανισθέντες φοιτητές από τον ένα ή και από τους δύο γονείς, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.
  • Φοιτητές που φέρουν την ιδιότητα του τέκνου άγαμης μητέρας με τουλάχιστον ένα μη αναγνωρισθέν τέκνο, το οποίο ή τα οποία δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους. 
  • Φοιτητές με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%.
  • Οι πάσχοντες από τις σοβαρές ασθένειες που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (Α 156).
  • Φοιτητές  που φέρουν την ιδιότητα του τέκνου θύματος τρομοκρατίας, όπως ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α 120) και δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους. 
  • Φοιτητές  που φέρουν την ιδιότητα του πληγέντος από θεομηνίες ή φυσικές καταστροφές (π.χ.πυρόπληκτοι/σεισμοπαθείςς/ πλημμυροπαθείς)

ΙΙΙ. Δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση για παροχή δωρεάν σίτισης.

  1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗ, η οποία συμπληρώνεται από το φοιτητή και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, 
  2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο  Ακαδημαϊκής ταυτότητας
  3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (θα πρέπει απαραίτητα να είναι πρωτότυπο αρχείο .pdf όπως αυτό εξάγεται από το Εθνικό Δημοτολόγιο μέσω της πύλης https://www.gov.gr).Το ίδιο ισχύει και για τους φοιτητές με Ελληνική υπηκοότητα, οι οποίοι επιπρόσθετα θα πρέπει να προσκομίσουνπρόσφατο και έγκυρο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης το οποίο προέρχεται από την αλλοδαπή χώρα όπου θα εμφανίζονται όλα τα μέλη της οικογένειάς τους, επίσημα μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.
  4. Ευκρινές φωτοαντίγραφο  Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φοιτητή ή διαβατήριο και άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς.
  5. Έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσιών ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφελείας, από το οποίο να προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας του (η πιστοποίηση του τόπου μόνιμης κατοικίας μπορεί να γίνει από την Ιστοσελίδα gov.gr με την έκδοση βεβαίωσης μονίμου κατοικίας).
  6. Αντίγραφο Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (πρώην εκκαθαριστικό σημείωμα)της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το ετήσιο οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα του τελευταίου οικονομικού έτους (απλή έγκυρη εκτύπωση από το taxis-όχι φωτοτυπία). Το εκκαθαριστικό θα πρέπει να είναι του/των γονέα/ων όταν ο φοιτητής είναι προστατευόμενο μέλος ή του ιδίου εφόσον είναι έγγαμος ή άγαμος άνω των 25 ετών.
  7. Στην περίπτωση άνεργου γονέα, βεβαίωση επιδότησης ανεργίας, η οποία μπορεί να εκδοθεί μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr/e-yperesies) ή της πύλης https://www.gov.gr).
  8. Για τους πολύτεκνους πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
  9. Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο να είναι σε ισχύ κατά το έτος υποβολής της αίτησης, εάν ο φοιτητής ή μέλη της οικογένειάς του εμπίπτουν στην κατηγορία πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες.
  10. Στην περίπτωση που φέρουν την ιδιότητα τέκνου άγαμης μητέρας, ληξιαρχική πράξη γέννησης του φοιτητή.
  11. Για ορφανούς φοιτητές, ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα
  12. Σε περίπτωση χωρισμένων γονέων ή εν διαστάσει, διαζύγιο ή δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη από την οποία να προκύπτει ότι ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων.
  13. Οι Κύπριοι φοιτητές θα καταθέτουν βεβαίωση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας τους, στην οποία θα φαίνεται το οικογενειακό εισόδημα που αποκτήθηκε το έτος 2021. 
  14. Οι αλλοδαποί και οι φοιτητές τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού θα επισυνάπτουν βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας της χώρας τους, επίσημα μεταφρασμένη στην Ελληνική γλώσσα, στην οποία θα φαίνεται το οικογενειακό εισόδημα που αποκτήθηκε το έτος 2021. 
  15. Οι αλλοδαποί υπότροφοι φοιτητές θα επισυνάπτουν βεβαίωση χορήγησης υποτροφίας, ακαδημαϊκού έτους 2022- 2023 ή βεβαίωση σπουδών όπου φαίνεται ο τρόπος εισαγωγής
  16. Για τους φοιτητές που φέρουν την ιδιότητα του πληγέντος από θεομηνίες ή φυσικές καταστροφές (πυρόπληκτοι / σεισμοπαθείς / πλημμυροπαθείς),βεβαίωση του οικείου Δήμου (στον οποίον ανήκουν οι, χαρακτηρισμένες ως πληγείσες περιοχές, Δημοτικές ενότητες) από την οποία να αποδεικνύεται ότι είναι δικαιούχοι.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022–2023

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος-Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη, ότι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά για παροχή δωρεάν σίτισης ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

Η υποβολή της αίτησης για όσουςφοιτητέςέχουν δικαίωμα παροχής δωρεάν σίτισης θα γίνει μέσω τηςιστοσελίδας https://sitisi.ihu.grκατά το χρονικό διάστημα από 1/10/2022 έως και 31/10/2022

Για τα δικαιολογητικά συμβουλευτείτε την ανακοίνωση _ΟΡΟΙ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Οι φοιτητές / ήτριες θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά (απαιτούμενα κατά περίπτωση) πριν την υποβολή της αίτησης καθώς χωρίς αυτά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η υποβολή της. Συστήνεται στους φοιτητές / ήτριες να χρησιμοποιήσουν  την διαδικτυακή πύλη gov.gr για την έκδοση των δικαιολογητικών που απαιτούνταικαι στη συνέχεια να υποβάλλονται  στην πλατφόρμα όπως αυτά εκδίδονται σε αρχείο *.pdf.

ΒΗΜΑ 1ο: Προετοιμασία για την ηλεκτρονική αίτηση για Σίτιση.

Α. Πρωτοετείς φοιτητές
Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των αιτήσεων είναι ο φοιτητής να έχει πραγματοποιήσει την εγγραφή του και, έχοντας παραλάβει τους προσωπικούς κωδικούς από την γραμματεία του Τμήματος του, να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία για την έκδοση φοιτητικής ταυτότητας – ΠΑΣΟ  (https://academicid.minedu.gov.gr/).

Σημείωση: Ολοκληρώνοντας την διαδικασία για την έκδοση φοιτητικής ταυτότητας, ο φοιτητής θα πρέπει να αποτυπώσει την σελίδα που εμφανίζει το ΠΑΣΟ στην τελική του μορφή (προεπισκόπηση) όπου αναγράφεται ο κωδικός – Barcode , ή την ψηφιακή μορφή της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας. Δεν χρειάζεται να περιμένει την παραλαβή της επίσημης φοιτητικής ταυτότητας για να κάνει αίτηση για παροχή δωρεάν σίτισης.

Β. Φοιτητές α’ κύκλου σπουδών μεγαλύτερων ετών
Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των αιτήσεων είναι ο φοιτητής να είναι ενεργός και να μην έχει υπερβεί την ανώτατη χρονική διάρκεια φοίτησης στο τμήμα /πρόγραμμα σπουδών του. Επίσης  οι φοιτητές/ήτριες των οποίων οι ακαδημαϊκές ταυτότητες δεν έχουν τα ακριβή στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας, να προχωρήσουν στην διόρθωσή τους άμεσα.

ΒΗΜΑ 2ο: Ηλεκτρονική αίτηση για Σίτιση. Ο φοιτητής επισκέπτεται την εφαρμογή στο https://sitisi.ihu.gr/.Εκεί αφού συνδεθεί πληκτρολογώντας το user nameκαι το password με το οποίο εισέρχεταιστις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, στη συνέχεια, συμπληρώνει με προσοχή την ηλεκτρονική αίτηση – φόρμα με τα ατομικά, οικονομικά και κοινωνικά του στοιχεία, στα αντίστοιχα πεδία. 

Σημείωση: στη δήλωση των οικονομικών στοιχείων το ποσό που θα συμπληρώσετε πρέπει να είναι το
φορολογητέο εισόδημα του Πίνακα Γ1 καθώς και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά του πίνακα Δ1 όπως φαίνεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (πρώην εκκαθαριστικό) αυτό των γονέων, και αυτό του φοιτητή.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (υπόχρεου + συζύγου + φοιτητή + εξαρτωμένων μελών)=ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (Γ1)+ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ (Δ1)).

Μόλις ολοκληρώσει την συμπλήρωση των απαιτούμενων στοιχείων ο φοιτητής θα πρέπει να ανεβάσει τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά σε αρχεία της μορφής *.pdf, προκειμένου η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου. Προσοχή! ο όγκος των εγγράφων να μην ξεπερνά τα 2 ΜΒ, και η όψη κάθε δικαιολογητικού να έχει τον κατάλληλο προσανατολισμό.

Αιτήσεις που δεν θα έχουν υποβληθεί οριστικά, δεν θα αξιολογούνται.

Τα αποτελέσματα και οχρόνος έναρξης παροχής δωρεάν σίτισης θα γνωστοποιηθούν με ανάρτησή μας στις ανακοινώσεις φοιτητικής μέριμνας του πανεπιστημίου και των τμημάτων σας.

ΒΗΜΑ 3ο:Στη συνέχεια γίνεται έλεγχος των ηλεκτρονικών αιτήσεων από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας. Την περίοδο αυτή μπορούν να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά από τους υποψηφίους, για αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους και την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Η αίτηση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά έχει το χαρακτήρα και της Υπεύθυνης Δήλωσης. Σε περίπτωση ψευδών στοιχείων μετά την διασταύρωση των δικαιολογητικών, ο δικαιούχος θα χάνει το δικαίωμα δωρεάν σίτισης.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά θα αξιολογούνται ΜΟΝΟ με τα δικαιολογητικά που συνοδεύονται με την υποβολή της αίτησης. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαφοροποιείται η μοριοδότηση της αίτησης με συμπληρωματικά έγγραφα πέραν της προθεσμίας λήξης υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή μετά την 31/10/2022.  

Οι δικαιούχοι δωρεάν ΣΙΤΙΣΗΣ, θα χρησιμοποιούν την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα – ΠΑΣΟ όταν επισκέπτονται το εστιατόριο.
 
Πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα: 2310 013666, 2310013667.

Νέα ανακοίνωση για το ΔΙΠΑΕ Καβάλας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (18/10/2022) 

Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρωτοετείς φοιτητές και μη πρωτοετείς που δεν κατέθεσαν αίτηση έως 22/09/2022, να υποβάλλουν αίτηση ΣΙΤΙΣΗΣ για την Πανεπιστημιούπολη Καβάλας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω καινούριας εφαρμογής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. που θα χρησιμοποιηθεί πρώτη χρονιά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://sitisi.ihu.gr/ 

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δυσκολεύεται στην διαδικασία κατάθεσης αίτησης σίτισης μέσω της εφαρμογής μπορεί να προσέλθει στο γραφείο της Φοιτητικής Μέριμνας για να βοηθήσουμε στην ολοκλήρωση της αίτησης του υπό την προϋπόθεση να έχει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή σε αφαιρούμενο δίσκο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνουν αίτηση σίτισης οι φοιτητές μέσω της εν λόγω εφαρμογής είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής τους από την αρμόδια γραμματεία τους, να τους έχει αποσταλεί δελτίο ενεργοποίησης και να έχουν ενεργοποιήσει τον λογαριασμό τους. Για την σωστή κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών μπορείτε να συμβουλευτείτε το επικαιροποιημένο «Εγχειρίδιο υποβολής δικαιολογητικών Στέγασης-Σίτισης» στο οποίο προστέθηκε μια σύντομη περιγραφή της εφαρμογής και κάποιες σύντομες οδηγίες. Ημερομηνία λήξης των αιτήσεων ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23.59 η οποία θα τηρηθεί αυστηρά. Υπενθυμίζουμε ότι πέραν αυτής της ημερομηνίας η εφαρμογή θα είναι κλειστή και δεν θα είναι δυνατόν να κατατεθεί καμία αίτηση.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΩΣΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr