ΔΙΠΑΕ: Εισαγωγή φοιτητών στην φοιτητική εστία της Σίνδου (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

ΔΙΠΑΕ: Εισαγωγή φοιτητών στην φοιτητική εστία της Σίνδου (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Διεθνές Παν. Ελλάδος: Οι φοιτητές/ήτριες της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης που επιθυμούν την εισδοχή τους στη Φοιτητική Εστία της Σίνδου (Θεσσαλονίκης), θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση (επισυνάπτεται) συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022. ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με courier στην παρακάτω διεύθυνση:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη,
Τμήμα Πρωτοκόλλου (για ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ)
ΤΚ. 57 400 Σίνδος


Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δικαιολογητικά

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου και της άδειας παραμονής για αλλοδαπούς
  2. Φωτογραφίες δύο (2)
  3. Βεβαίωση σπουδών (από τη Γραμματεία του τμήματος)
  4. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (πρώην εκκαθαριστικό Εφορίας (εκτυπωμένο από ΤΑΧΙS))
  5. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  6. Έγγραφο δημόσιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας
  7. Υπεύθυνη δήλωση  ν. 1599/86

Επιπρόσθετα δικαιολογητικά (κατά περίπτωση)

  1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα/έων
  2. Βεβαίωση Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων
  3. Βεβαίωση σπουδών αδελφού/ής
  4. Διαζευκτήριο ή δικαστική απόφαση
  5. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα
  6. Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής
  7. Στην περίπτωση άνεργου γονέα, βεβαίωση επιδότησης ανεργίας, από το υποκατάστημα του Οργανισμού
    Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) από το οποίο εισπράττεται το επίδομα ανεργίας.
  8. (άλλο) ……

ΑΙΤΗΣΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές Έλληνες και Αλλοδαποί που επιθυμούν να διαμείνουν στις Εστίες της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος πρέπει να υποβάλλουν στις προβλεπόμενες προθεσμίες, αίτηση (το σχετικό έντυπο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου) μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση Σπουδών από την Γραμματεία του τμήματος που φοιτούν σχετικά με το χρόνο εγγραφής τους και το διανυόμενο έτος σπουδών ή Πιστοποιητικό Βαθμολογίας, από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν συμπληρώσει με επιτυχία τουλάχιστον τριάντα (30) Διδακτικές Μονάδες για το ακαδημαϊκό έτος που έχει προηγηθεί (η προϋπόθεση αυτή δεν ισχύει για τους φοιτητές που απουσίαζαν στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus).
  2. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Πρώην Εκκαθαριστικό Σημείωμα) του τελευταίου φορολογικού έτους της οικογένειας και το ατομικό εκκαθαριστικό στην περίπτωση που υποβάλλουν και οι ίδιοι/ες φοιτητές/τριες φορολογική δήλωση.
  3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (η έκδοσή του μπορεί να γίνει από την Ιστοσελίδα gov.gr).
  4. Έγγραφο δημόσιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους (η πιστοποίηση του τόπου μόνιμης κατοικίας μπορεί να γίνει από την Ιστοσελίδα gov.gr με την έκδοση βεβαίωσης μονίμου κατοικίας).
  5. Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 όπου θα αναγράφεται "α) δεν έχω ιδιόκτητη κατοικία εντός των νομών Θεσσαλονίκης ή Καβάλας αντίστοιχα και β) αν γίνει δεκτή η αίτηση μου αποδέχομαι πλήρως τον κανονισμό λειτουργίας της Φοιτητικής Εστίας."
  6. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου και της άδειας παραμονής για τους αλλοδαπούς φοιτητές.
  7. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες.
  8. Βεβαίωση του οικείου Ιδρύματος από την οποία προκύπτει η φοιτητική ιδιότητα του/της αδελφού/ής στην περίπτωση που εμπίπτουν στην κατηγορία φοιτητές με αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών.
  9. Στην περίπτωση άνεργου γονέα, βεβαίωση επιδότησης ανεργίας, από το υποκατάστημα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) από το οποίο εισπράττεται το επίδομα ανεργίας.
  10. Για τους πολύτεκνους πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο να είναι σε ισχύ κατά το έτος υποβολής της αίτησης, εάν οι
  11. φοιτητές ή μέλη της οικογένειάς τους εμπίπτουν στην κατηγορία πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες,Για μονογονεϊκή οικογένεια, ληξιαρχική πράξη γέννησης του φοιτητή.
  12. Για ορφανούς φοιτητές, ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα.
  13. Οι Κύπριοι φοιτητές θα καταθέτουν βεβαίωση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας τους, στην οποία θα φαίνεται το οικογενειακό εισόδημα που αποκτήθηκε το τελευταίο φορολογικό έτος.
  14. Οι αλλοδαποί και οι φοιτητές τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού θα επισυνάπτουν βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας της χώρας τους, επίσημα μεταφρασμένη στην Ελληνική γλώσσα, στην οποία θα φαίνεται το οικογενειακό εισόδημα που αποκτήθηκε το τελευταίο φορολογικό έτος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr