ΔΙΠΑΕ: Έκτακτη ενημέρωση φοιτητών για μεταφορά του Τμήματός τους από τη Σίνδο στις Σέρρες

ΔΙΠΑΕ: Έκτακτη ενημέρωση φοιτητών για μεταφορά του Τμήματός τους από τη Σίνδο στις Σέρρες

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Η εισήγηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, σύμφωνα με το νέο ακαδημαϊκό χάρτη του Ιδρύματος, είναι η μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης από τη Σίνδο στις Σέρρες. 

Έληξε στις (31 Μαρτίου 2022) η προθεσμία που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας για την υποβολή προτάσεων από τις Συγκλήτους των Πανεπιστημίων για την αναδιάρθρωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη.


Πιο αναλυτικά, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως κάλεσε όλα τα ΑΕΙ να υποβάλει το κάθε ένα ξεχωριστά πρόταση - σχέδιο αναδιάρθρωσης. Οι Διοικήσεις των ΑΕΙ καλούνταν να υποβάλουν τα σχέδιά τους προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη έως το τέλος Μαρτίου 2022, προτείνοντας μεταβολές στην ακαδημαϊκή διάρθρωση, όπως:

  • καταργήσεις Τμήματος/Τμημάτων
  • συγχωνεύσεις με άλλο/-α Τμήμα/Τμήματα του ίδιου ή άλλου Ιδρύματος
  • ουσιαστική αναμόρφωση και αναδιοργάνωση του προγράμματος σπουδών του/τους, προκειμένου να ανταποκρίνεται/-ονται πληρέστερα στις εξελίξεις της επιστήμης, τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος ενημερώνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ότι:

"Αύριο, Παρασκευή 01/04/2022 στις 11:00 στο μεγάλο αμφιθέατρο Αλέξανδρος, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση των φοιτητών από τον Πρόεδρο του Τμήματος, για την εισήγηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, που αφορά τον ακαδημαϊκό χάρτη του Ιδρύματος και ειδικότερα τη μεταφορά του Τμήματός μας στις Σέρρες".

Πληροφορίες φοιτητών από καθηγητές λένε ότι θα αφορά και άλλα Τμήματα.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Μείνετε Συντονισμένοι!

ΔΙΠΑΕ: Φοιτητικός διαγωνισμός για τη δημιουργία λογότυπου

ΔΙΠΑΕ / Ανακοινώθηκαν οι τελικοί δικαιούχοι δωρεάν σίτισης 2021-2022 (ΠΙΝΑΚΕΣ)

ΕΡΧΕΤΑΙ! Οι φοιτητές θα μπορούν να "αλλάξουν" Τμήμα για ένα εξάμηνο!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr