Μηνιαία υποτροφία 150 ευρώ θα χορηγήσει το ΔΙΠΑΕ σε φοιτητές του – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μηνιαία υποτροφία 150 ευρώ θα χορηγήσει το ΔΙΠΑΕ στους φοιτητές του – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Υποτροφίες: Προσοχή! Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Το ΔΙΠΑΕ έχει προκηρύξει την χορήγηση εβδομήντα έξι (76) Υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων και των Σχολών του ΔΙΠΑΕ (Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη) του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, που επιθυμούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση, στα πλαίσια της Πράξης «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος», και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετική αίτηση σύμφωνα τα ακόλουθα:

Συνοπτική Περιγραφή


Προσκαλούνται εγγεγραμμένοι φοιτητές/φοιτήτριες, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την λήψη μηνιαίας υποτροφίας στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 01/11/2020 έως 30/08/2021. Συνολικά καλύπτεται χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών. Τα μηνιαία τροφεία ορίζονται στο ποσό των εκατό πενήντα ευρώ (150,00 ευρώ). Η παρούσα προκήρυξη αφορά στην παροχή 76 υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) με σκοπό να τους βοηθήσει στη συνέχιση των προσπαθειών τους για την συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητέςοιτήτριες καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση, τα στοιχεία τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον σύνδεσμο:

https://www.ihu.gr/go/ypotrofies20a21b

από Πέμπτη 17/02/ 2022 έως και Παρασκευή 18/3/2022 και ώρα 12.00 πμ

Προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφίας:

Οι φοιτητές/φοιτήτριες της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του ΔΙΠΑΕ δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση υποτροφίας, εφόσον συντρέχουν και οι τρεις ακόλουθες προϋποθέσεις α, β και γ (για νεοεισαχθέντες φοιτητές/φοιτήτριες με έναρξη σπουδών κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ισχύουν μόνο οι προϋποθέσεις α και β):

α) ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην

προκήρυξη, ήτοι ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  1. έχουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%
  2. έχουν  εισαχθεί  στην  τριτοβάθμια  εκπαίδευση  χωρίς  εξετάσεις  ως  πάσχοντες  από σοβαρές  ασθένειες  δυνάμει  των  διατάξεων  του  άρθρου  35  Ν.  3794/2009  όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 13 Ν. 4452/2017
  3. είναι μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, Ρομά, παλιννοστούντες ή πρόσφυγες (η ιδιότητα του παλλιννοστούντος ή του πρόσφυγα πρέπει να συντρέχει στο πρόσωπο του υποψηφίου)
  4. είναι απεξαρτημένοι από ουσίες, φυλακισμένοι ή πρώην φυλακισμένοι ή οροθετικοί
  5. είναι  εξαρτημένα  μέλη  με  γονείς  ή/και  αδέλφια  με  ποσοστό  αναπηρίας  τουλάχιστον 67%
  6. έχουν σύζυγο ή/και τέκνα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%
  7. είναι εξαρτημένα μέλη ή γονείς οικογένειας πληγέντων από πρόσφατες φυσικές καταστροφές
  8. είναι εξαρτημένα μέλη ή γονείς οικογένειας με τρία τέκνα
  9. είναι εξαρτημένα μέλη ή γονείς οικογένειας με τέσσερα τέκνα και άνω
  10. είναι εξαρτημένα μέλη ή γονείς μονογονεϊκής οικογένειας (ως μονογονεϊκή οικογένεια νοείται η περίπτωση όπου την επιμέλεια του παιδιού την έχει εξ’ ολοκλήρου (100%) ο ένας γονέας)
  11. είναι ορφανοί από δύο γονείς και δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους

β) το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το προηγούμενο της υποτροφίας φορολογικό έτος δεν υπερβαίνει το ποσό των επτά χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (7.500,00  )  βάσει  φορολογικής  δήλωσης  στην  οποία  ο  υποψήφιος  περιλαμβάνεται  ως Υπόχρεος ή ως Εξαρτημένο Μέλος

γ) ήταν ενεργοί φοιτητές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, δηλαδή είχαν συμμετάσχει σε μία από τις ακόλουθες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος σπουδών του τμήματός τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, δηλαδή

  1. συμμετείχαν σε  τουλάχιστον μια  από  τις α κό λο υ θ ες  εξεταστικές  περιόδους  του ακ. έτους 2020-2021(Φεβρουάριος 2021 ή Ιούνιος 2021 ή Σεπτέμβριος 2021 ) ή
  2. ανέλαβαν ή ολοκλήρωσαν πτυχιακή εργασία εντός του ακ. έτους 2020-2021 (10/2020 έως 9/2021), ή
  3. ξεκίνησαν ή  ολοκλήρωσαν πρακτική άσκηση  εντός του ακ. έτους 2020-2021  (10/2020 έως 9/2021).

Σημείωση: Η προϋπόθεση γ) δεν ισχύει για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές (έναρξη σπουδών κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2021-2022).

Τα κριτήρια αξιολόγησης/μοριοδότησης/κατάταξης σχετίζονται με  δύο διακριτές κατηγορίες: Α. Κοινωνικά Κριτήρια (ΕΚΟ) και Β Οικονομικά Κριτήρια όπως αναλύονται στο Παράρτημα της παρούσας πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για την εν λόγω Πρόσκληση καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση Υποψηφιότητας,

2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

3. Εκκαθαριστικό σημείωμα (Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου) και Ε1 του φορολογικού  έτους  2020 για τον υπολογισμό του κατά κεφαλήν εισοδήματος σύμφωνα με τα παρακάτω:

  • Οι υποψήφιοι προσκομίζουν το δικό τους εκκαθαριστικό εφόσον υπερβαίνουν το 25ο έτος της ηλικίας τους ή είναι υπόχρεοι σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρούνται εξαρτώμενα άτομα.
  • Οι   έγγαμοι   υποψήφιοι   προσκομίζουν   το   δικό   τους   εκκαθαριστικό   και   το εκκαθαριστικό του/της συζύγου.
  • Οι υποψήφιοι που είναι εξαρτώμενα μέλη προσκομίζουν το εκκαθαριστικό και το Ε1  των γονέων  καθώς και  το δικό  τους εκκαθαριστικό  εφόσον είναι  συγχρόνως και υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης
  • Οι υποψήφιοι που είναι τέκνα διαζευγμένων προσκομίζουν το εκκαθαριστικό και το Ε1 του γονέα που βαρύνουν φορολογικά.
  • Οι υποψήφιοι που είναι ορφανοί από έναν γονέα προσκομίζουν το εκκαθαριστικό και το Ε1 του γονέα καθώς και το δικό τους εκκαθαριστικό και όλων των αδελφών που εμφανίζονται ως εξαρτώμενα μέλη και υποβάλλουν φορολογική δήλωση
  • είτε Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας από τη Γραμματεία ή μέσω του Πυθία που αποδεικνύει τη συμμετοχή σε τουλάχιστον μία από τις εξεταστικές περιόδους του ακαδ. έτους 2020 - 2021 (Φεβρουάριος 2021, Ιούνιος 2021, Σεπτέμβριος 2021)
  • είτε βεβαίωση από τη Γραμματεία για την ανάληψη ή ολοκλήρωση πτυχιακής εργασίας εντός του ακαδ. έτους 2020 - 2021
  • είτε βεβαίωση από τη Γραμματεία για την ανάληψη ή ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης εντός του ακαδ. έτους 2020 – 2021

Σημείωση:  Για  τους  νεοεισαχθέντες  φοιτητές  (έναρξη  σπουδών  κατά  το  τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2021-2022) απαιτείται βεβαίωση εγγραφής στο Τμήμα τους

5. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 (μέσω www.gov.gr) η οποία να αναφέρει ότι: α) δεν λαμβάνουν υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή, β) Τα στοιχεία που προσκομίζουν είναι ακριβή και αληθή, και γ) παρέχουν τη συναίνεσή τους για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που υποβάλλουν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, με σκοπό τον έλεγχο των δικαιολογητικών, την κατάταξη των υποψηφίων, για την ανάδειξη των τελικών δικαιούχων. Επίσης, παρέχουν τη συναίνεσή τους για την λήψη γνώσης των προσωπικών τους δεδομένων από τους συνυποψηφίους τους, στο πλαίσιο  άσκησης των δικαιωμάτων βάσει του άρθρου 5 του ν. 2690/1999.

6. Εφόσον ο υποψήφιος επικαλείται λόγους υγείας ή αναπηρίας άνω του 67%, του ιδίου ή   των   γονέων   του,   θα   προσκομίσει   σχετική   βεβαίωση   από   αρμόδια   δημόσια υγειονομική  επιτροπή,  όπου  θα  τεκμηριώνονται  οι  λόγοι  αυτοί  και  θα  κρίνεται  η σοβαρότητά τους.

7. Βεβαίωση   οικογενειακής   κατάστασης   που   χορηγείται   από   τα   ΚΕΠ   μέσω   του Ολοκληρωμένου   Πληροφοριακού   Συστήματος   Εθνικού    Δημοτολογίου    (ΟΠΣΕΔ) (ΚΥΑ) που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για  την  κατά  νόμο  κτήση  της  ιδιότητας  του  τρίτεκνου  γονέα  ή  τέκνου  τρίτεκνης οικογένειας

8. Προκειμένου   για   μέλος   πολύτεκνης   οικογένειας,   θα   υποβάλει   πιστοποιητικό πολυτεκνίας από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.

9. Εάν πρόκειται για τέκνο διαζευγμένων γονέων θα πρέπει να προσκομίσει δικαστική απόφαση όπου θα προσδιορίζεται η εξ’ ολοκλήρου επιμέλεια.

Στην περίπτωση που ο υποψήφιος έχει εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις ως πάσχων από σοβαρές ασθένειες δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 35 Ν.  3794/2009 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 13 Ν. 4452/2017 εριπτώσεις εισαγωγής  με  το  5%)  απαιτείται  βεβαίωση  σπουδών  όπου  αναγράφεται  ο  τρόπος εισαγωγής

10. Οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο απαιτείται για να τεκμηριώσει ο υποψήφιος ότι ανήκει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά απορρίπτονται. Τα μόνα δικαιολογητικά που λαμβάνονται υπόψη είναι αυτά που κατατέθηκαν εμπρόθεσμα με την αίτηση, δεν είναι δυνατή η εκ των υστέρων προσκόμιση δικαιολογητικών.

Απόδοση υποτροφίας

Η Επιτροπή Αξιολόγησης για τις Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Επιλογή των  Φοιτητών  που  θα  λάβουν  οικονομική  βοήθεια  από  το  Υποέργο  01  της  Πράξης καταρτίζει  την  προσωρινή  λίστα  δικαιούχων.  Στη  συνέχεια  παρέχεται  πενθήμερος  (5) προθεσμία για ενστάσεις. Ακολουθεί ο έλεγχος των ενστάσεων και η οριστικοποίηση του πίνακα μοριοδότησηςατάταξης..

Ακολουθεί,  η  διαδικασία  απόδοσης  της  υποτροφίας  (κατάθεση  σε  τραπεζικό  λογαριασμό) που υλοποιείται από τον ΕΛΚΕ.. Ειδικά για την παρούσα προκήρυξη η απόδοση θα γίνει στο σύνολο της (εφάπαξ).

Υποχρεώσεις υποτρόφου

Ο/Η   υπότροφος   οφείλει   να   ενημερώνει   άμεσα   το   Τμήμα   Φοιτητικής   Μέριμνας   της Αλεξάνδρειας  Πανεπιστημιούπολης   για   κάθε  μεταβολή  της  φοιτητικής   του  κατάστασής (ορκωμοσία, διακοπή φοίτησης, αποφοίτησης κ.ά.).

Σε   περίπτωση   που   διαπιστωθεί   συμπεριφορά   ασυμβίβαστη   με   την   ιδιότητα   του/της υποτρόφου, η Επιτροπή Αξιολόγησης του Υποέργου (01) «Κοινωνική Μέριμνα Φοιτητών του ΔΙ.ΠΑ  (Αλεξάνδρεια   Πανεπιστημιούπολη  διακόπτει    άμεσα    την   υποτροφία,   που παραχωρείται αυτοδικαίως στο επόμενο αναπληρωματικό μέλος κατά τον πίνακα κατάταξης.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα εγκριθούν- επικυρωθούν με απόφαση της Επιτροπής Ερευνών  και  Διαχείρισης  του  ΕΛΚΕ  του  ΔΙΠΑΕ.  Καταληκτικά,  θα  καταρτιστεί  προσωρινός πίνακας  κατάταξης  όλων  των  υποψηφίων,  με  επιλέξιμους  τους  76  πρώτους,  ενώ  θα ακολουθεί και σειρά μέχρι 40 επιλαχόντων.

Σε   περίπτωση   κωλύματος   ενός   ή   περισσοτέρων   από   τους   επιλεχθέντες   υπάρχει   η δυνατότητα επιλογής των επόμενων υποψηφίων από τη σειρά των επιλαχόντων, και ως την εξάντληση της σειράς κατάταξης.

Όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφά τους καθώς και σε αυτά των  συνυποψηφίων  τους,  κατόπιν  γραπτής  τους  αίτησης  και  υπό  τις  προϋποθέσεις  του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999. Ουποψήφιος/α, που επιθυμεί να υποβάλλει ένσταση σχετικά με το αποτέλεσμα (απόφαση αποδοχής-έγκρισης προσωρινού πίνακα κατάταξης), δικαιούται να προσφύγει ενώπιον της Επιτροπής Ενστάσεων εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της ως άνω απόφασης.

Η  απόφαση  αποδοχής-έγκρισης  του  τελικού  πίνακα  κατάταξης  της  Ε.Ε.Δι.  του  ΕΛΚΕ  του ΔΙΠΑΕ κοινοποιείται με την ανάρτηση της στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στον ιστότοπο του ΕΛΚΕ του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΟΡΟΙ

Φοιτητέςοιτήτριες  οι  οποίοι   κατά  την  ημερομηνία  υποβολής  της  αίτησης  λαμβάνουν υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή αποκλείονται από τη διαδικασία.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται:

  • Εάν πρόκειται για ημεδαπά διοικητικά έγγραφα, υποβάλλονται σε ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους.
  • Εάν  πρόκειται  περί  ιδιωτικών  εγγράφων,  υποβάλλονται  ευκρινή  φωτοαντίγραφα  από αντίγραφα αυτών, τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων ιδιωτικών εγγράφων, τα οποία φέρουν θεώρηση από αρμόδια διοικητική αρχή.
  • Εάν πρόκειται περί αλλοδαπών εγγράφων,  υποβάλλονται με επίσημη μετάφραση αυτών. Τα έγγραφα αυτά υποβάλλονται σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα αυτών, τα οποία έχουν   επικυρωθεί   από   δικηγόρο.   Σε   περίπτωση   ταχυδρομικής   αποστολής   για την ημερομηνία υποβολής θα λαμβάνεται υπόψη η σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Αξιολόγηση των προτάσεων Λοιποί όροι

  1. Από  τις  αιτήσεις  που  υποβάλλονται  εμπρόθεσμα  και  παραδεκτά  κατά  τα  ανωτέρω, επιλέγονται  εκείνες που αφενός πληρούν τις προϋποθέσεις που περιγράφονται παραπάνω και  αφετέρου  συγκεντρώνουν  τη  μεγαλύτερη  μοριοδότηση,  μέχρι  τη  συμπλήρωση  του μέγιστου αριθμού υποτροφιών, όπως αυτός προσδιορίζεται στην παρούσα προκήρυξη. Στη συνέχεια, συνάπτεται σύμβαση υποτροφίας με τον επιλεχθέντα στο πλαίσιο της ελευθερίας των συμβάσεων (ΑΚ 361).
  2. Ο Ε.Λ.Κ.Ε./ΔΙ.ΠΑ.Ε. συνάπτει σύμβαση υποτροφίας με τον επιλεγέντα.
  3. Εμπρόθεσμες θεωρούνται οι  αιτήσεις που θα κατατεθούν με τον τρόπο και στο χρονικό διάστημα που περιγράφεται στο τμήμα Γ΄ της παρούσας πρόσκλησης
  4. Αντικατάσταση  της  αίτησης,  διόρθωση  ή  συμπλήρωση  τυχόν  ελλιπών  δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
  5. Δεδομένου  ότι  βάσει  του  άρθρου  1  παρ.  2.β.  του  ν.  4250/2014,  δεν  υφίσταται  πλέον υποχρέωση   υποβολής   πρωτοτύπων    εγγράφων    ή    επικυρωμένων    αντιγράφων,    αντί πρωτοτύπων   ή   επικυρωμένων   αντιγράφων,   υποβάλλονται   και   γίνονται   υποχρεωτικά αποδεκτά  από  τον  Ε.Λ.Κ.Ε./ΔΙ.ΠΑ.Ε.  ευκρινή  φωτοαντίγραφα  των  πρωτοτύπων  εγγράφων που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες και τους φορείς αυτούς ή των ακριβών αντιγράφων τους.
  6. Ωσαύτως, υποβάλλονται και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 1 παρ. 2 περ. γ του ν. 4250/2014 ο Ε.Λ.Κ.Ε./ΔΙ.ΠΑ.Ε. υποχρεούται να διενεργεί δειγματοληπτικό έλεγχο των φωτοαντιγράφων, προκειμένου να εξακριβώσει την ακρίβεια των στοιχείων  που αναγράφονται σε αυτά, σε ποσοστό τουλάχιστον 5% των φωτοαντιγράφων  που υποβλήθηκαν κατά το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, ιδίως ζητώντας τη συνδρομή των υπηρεσιών ή των φορέων που εξέδωσαν τα πρωτότυπα. Τα αποτελέσματα του ανωτέρω ελέγχου κοινοποιούνται στη συνέχεια στην καθύλην αρμόδια οργανική μονάδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τονίζεται ότι δυνάμει της διάταξης του άρθρου 1 παρ. 2 περ. γ του ν. 4250/2014, αν διαπιστωθεί κατά τον υποχρεωτικό ή άλλο έλεγχο ότι υποβλήθηκαν αλλοιωμένα φωτοαντίγραφα, εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπονται στην παρ. 6 του άρθρου 22 του ν. 1599/1986 και που επιβάλλονται στον ενδιαφερόμενο, εφόσον η πράξη αυτή δεν τιμωρείται αυστηρότερα από άλλη ποινική διάταξη, η διοικητική ή άλλη πράξη, για την έκδοση της οποίας υποβλήθηκαν τα φωτοαντίγραφα αυτά, ανακαλείται αμέσως.
  7. Επισημαίνεται  ότι  η  περιγραφόμενη  στην  παρούσα  πρόσκληση  διαδικασία  πρόσκλησης υποβολής  αίτησης  υποτροφίας  δεν  συνιστά  διαγωνιστική  διαδικασία.  Η  διαδικασία  της παρούσας πρόσκλησης ολοκληρώνεται με τη σύνταξη πίνακα κατάταξης, ενώ όσοι επιλεγούν θα  ειδοποιηθούν  με  mail.  Σε  περίπτωση  ισοβαθμίας  επιλέγεται  κατά  σειρά  η  πρόταση  του ενδιαφερόμενου  α)  που  εμφανίζει  το  μεγαλύτερο  πολλαπλασιαστικό  παράγοντα  και  σε περίπτωση  νέας  ισοβαθμίας  β)  αυτού  του  οποίου  η  οικογένεια  εμφανίζει  το  μεγαλύτερο αριθμό προστατευόμενων μελών.
  8. Υποβληθείσα  αίτηση,  η  οποία  δεν  συνοδεύεται  από  τα  απαιτούμενα  στην  παρούσα πρόσκληση, δικαιολογητικά , δεν βαθμολογείται και απορρίπτεται. Η επιτροπή αξιολόγησης διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τον υποψήφιο να προσκομίσει πρόσθετα διευκρινιστικά δικαιολογητικά μέσα σε αποκλειστική προθεσμία.
  9. Καθόλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου και κατά τους όρους της σύμβασης μπορεί να πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του επιλεχθέντος με άλλον ενδιαφερόμενο στο πλαίσιο της παρούσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τον συνταγμένο πίνακα κατάταξης.
  10. Ο  Ειδικός  Λογαριασμός  Κονδυλίων  Έρευνας  δεν  αναλαμβάνει  καμία  δέσμευση  προς σύναψη σύμβασης, καθότι επαφίεται στην απόλυτη διακριτική του ευχέρεια η σύναψη ή μη συμβάσεων,  καθώς  και  ο  αριθμός  αυτών,  αποκλειόμενης  εκ  των  προτέρων  οιασδήποτε αξιώσεως των ενδιαφερομένων για οποιοδήποτε λόγο και αιτία.
  11. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης περιέχονται  σε πρακτικό που συντάσσεται  από την ορισθείσα Επιτροπή Αξιολόγησης, εγκρίνονται από την Επιτροπή Ερευνών και  Διαχείρισης του  Ειδικού  Λογαριασμού  του  ΔI.ΠA.Ε.,  αναρτώνται  στο πρόγραμμα  «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»  και  στον ιστότοπο  του  Ε.Λ.Ε./ΔΙ.ΠΑ.Ε.  προκειμένου  να  λαμβάνουν  πλήρη  γνώση  αυτών  όλοι  όσοι υπέβαλαν αίτηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  12. Υποψήφιος  που  επιθυμεί  να  υποβάλει  ένσταση  σχετικά  με  το  αποτέλεσμα  (πρακτικό επιλογής)   δικαιούται   να   προσφύγει   ενώπιον   της   Επιτροπής   Διαχείρισης   του   Ειδικού Λογαριασμού  Έρευνας  εντός  πέντε  (5)  εργάσιμων  ημερών  από  την  κοινοποίηση  του πρακτικού  της  Ε.Ε.Δι.,  σύμφωνα  με  τη  διάταξη  του  άρθρου  64  παρ.3  περ.  ε)  του  ν. 4485/2017. Η ένταση εξετάζεται από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων.
  13. Οι  υποψήφιοι  έχουν  δικαίωμα  πρόσβασης  στα  έγγραφά  τους  καθώς  και  σε  αυτά  των συνυποψηφίων τους κατόπιν γραπτής τους αίτησης και υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α' 45/9.3.1999)
  14. Οι  υποψήφιοι  αποδέχονται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που οι ίδιοι συμπληρώνουν στην αίτησή τους, με σκοπό την αξιολόγηση της αίτησής τους, από τον ΕΛΚΕ του  Δι.Πα.Ε,  που  εδρεύει  στο  14χλμ  Θεσ/νίκης-  Ν.  Μουδανιών,  Τ.Κ.  57001,  Θεσ/νίκη,  , τηλ.2310807515, email: rc@ihu.edu.gr
    Σε  περίπτωση  επιλογής,  συναινούν  στη  χρήση  των  στοιχείων  και  αποστολή  τους  στον Ε.Λ.Κ.Ε. του ΔΙ.ΠΑ.Ε. για την αναρτητέα στη «Διαύγεια» απόφαση επιλογής και τη σύναψη της   σχετικής   σύμβασης   υποτροφίας   (Σκοπός   επεξεργασίας:   Νομική   Υποχρέωση).   Σε περίπτωση μη επιλογής ορισμένου υποψηφίου, τα στοιχεία του στη συνέχεια διαγράφονται εντός ευλόγου χρόνου από τα αρχεία του ΕΛΚΕ του ΔΙΠΑΕ.
  15. Ο  ΕΛΚΕ/ΔΙΠΑΕ  ρητά  δηλώνει  και  οι  ενδιαφερόμενοι  που  θα  υποβάλλουν  αίτηση υποψηφιότητας   στο   πλαίσιο   της   παρούσας   πρόσκλησης   εκδήλωσης   ενδιαφέροντος αναγνωρίζουν και αποδέχονται ανεπιφύλακτα, ότι  το υπό ανάθεση έργο μπορεί για λόγους ανωτέρας βίας ή για λόγους που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου για οποιαδήποτε αιτία να μην ανατεθεί εντέλει ήαι να μην υλοποιηθεί.

Ως  "ανωτέρα  βία"  στο  πλαίσιο  της  παρούσας  πρόσκλησης  εκδήλωσης  ενδιαφέροντος θεωρείται  ότι  σημαίνει  η  κατάσταση  κατά  την  οποία  ο  Επιστημονικός  Υπεύθυνος  ή  ο ΕΛΚΕ/ΔΙΠΑΕ   αντιμετωπίζει   εμπόδια   στην   εκπλήρωση   των   υποχρεώσεών   του,   στην υλοποίηση των έργων και εν γένει στη δυνατότητα συνέχισης χρηματοδότησης των έργων, ως αποτέλεσμα οποιουδήποτε λόγου πέραν της ευθύνης του, ήτοι ενδεικτικά σε περιπτώσεις Πολεμικών  Ενεργειών,  Απεργιών,  Ανταπεργιών,  Πλημμύρων,  καθυστερήσεων  πτήσεων, καταστάσεων   που   πλήττουν   τη   δημόσια   υγεία,   επιβολής  περιοριστικών   μέτρων   λόγω εξάπλωσης ιών, ασθενειών κ.α. Στην παρούσα περίπτωση εμπίπτει και η τυχόν περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υποτροφιών των φοιτητών της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. (υποέργο 01), μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κο Ιωαννίδη Ιωάννη, στο 2310 013239, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.r - από 11:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.- από Δευτέρα έως Παρασκευή.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Κριτήρια Μοριοδότησης

Η  συνολική  μοριοδότηση  των  αιτούντων  (Μ)  προκύπτει  αθροιστικά  με  βάση  τα  μόρια  που συγκεντρώνουν  στις  παρακάτω  κατηγορίες  Α  και  Β,  πολλαπλασιαζόμενα  επί  τον  ενισχυτικό συντελεστή Γ.

Μ = (Μόρια κατηγορίας Α + Μόρια κατηγορίας Β) * Γ

Α. Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες-Κοινωνικά:

Ο υποψήφιος που:

    1. έχει  ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% λαμβάνει (15 μόρια)
    2. έχει   εισαχθεί   στην   τριτοβάθμια   εκπαίδευση   χωρίς   εξετάσεις   ως   πάσχων    από σοβαρές  ασθένειες  δυνάμει  των  διατάξεων  του  άρθρου  35  Ν.  3794/2009  όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 13 Ν. 4452/2017 λαμβάνει (15 μόρια)
    3. είναι μέλος της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης ή Ρομά ή παλιννοστήσας ή πρόσφυγας λαμβάνει (20 μόρια)
    4. είναι απεξαρτημένος από ουσίες, φυλακισμένος ή πρώην φυλακισμένος ή οροθετικός λαμβάνει  (20 μόρια)
    5. είναι εξαρτημένο μέλος με γονείς ή/και αδέλφια με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% λαμβάνει ( 8 μόρια)
    6. έχει σύζυγο ή/και τέκνα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% λαμβάνει  (8 μόρια)
    7. είναι  εξαρτημένο  μέλος  ή  γονέας  οικογένειας  πληγέντων  από  πρόσφατες  φυσικές καταστροφές λαμβάνει (10 μόρια).
    8. είναι εξαρτημένο μέλος ή γονέας οικογένειας με τρία τέκνα λαμβάνει (4 μόρια)
    9. είναι εξαρτημένο μέλος ή γονέας οικογένειας με τέσσερα τέκνα και άνω λαμβάνει (8 μόρια).
    10. είναι εξαρτημένο μέλος ή γονέας μονογονεϊκής οικογένειας λαμβάνει (10 μόρια).
    11. είναι ορφανός από τους δύο γονείς και δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους λαμβάνει (12 μόρια).

Υποψήφιος/α που εμπίπτει σε περισσότερες από μία από τις παραπάνω κατηγορίες Α μοριοδοτείται για την κάθε μία ξεχωριστά με εξαίρεση τις κατηγορίες Α1&Α2, τα μόρια των οποίων δεν αθροίζονται.

Β. Εισοδηματικά Κριτήρια:

Ο υποψήφιος μοριοδοτείται  για το εισόδημά του με βάση τον παρακάτω τύπο:

Μόρια κατηγορίας Β = (Μέγιστο Επιτρεπόμενο Κατά Κεφαλήν Εισόδημα - Δηλωθέν Κατά Κεφαλήν Εισόδημα) / 1000 (στρογγυλευμένα σε δύο δεκαδικά ψηφία)

όπου Μέγιστο Επιτρεπόμενο Κατά Κεφαλήν Εισόδημα = 7.500,00 €

Γ. Ενισχυτικός Συντελεστής:

Ο  υποψήφιος  που  δεν  έχει  λάβει  υποτροφία  από  το  Πρόγραμμα  σε  προηγούμενη  χρονιά πριμοδοτείται σε ποσοστό 30%

Γ=1  για  υποψηφίους  που  ήταν  δικαιούχοι  του  Προγράμματος  υποτροφιών  της  προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021

Γ=1,3 για   υποψηφίους   που δεν   ήταν   δικαιούχοι του   Προγράμματος υποτροφιών   της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021

Παράδειγμα μοριοδότησης:

Φοιτητής  έχει  ποσοστό  αναπηρίας  66  %,  είναι  εξαρτημένο  μέλος  τρίτεκνης  οικογένειας  και διαθέτει  Κατά  Κεφαλήν  Εισόδημα  ύψους  4.000  ευρώ  (όπως  προκύπτει  από  την  φορολογική δήλωση των γονέων του). Την προηγούμενη χρονιά δεν έλαβε υποτροφία από το πρόγραμμα.

Η μοριοδότηση του θα είναι:

Μ  =  (15  (από  το  κριτήριο  Α1)  +  4  (από  το  κριτήριο  Α8)  +  3,5  (από  το  κριτήριο  Β:  (7500  – 4000)/1000 = 3,5)) * 1,3 (ενισχυτικός συντελεστής Γ) = 22,5 * 1,3 = 29,25

Πίνακας κατάταξης:

Ο Πίνακας Κατάταξης καταρτίζεται με βάση τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι κατά φθίνουσα σειρά.

Ως υπότροφοι επιλέγονται οι εβδομήντα έξι (76) πρώτοι.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία θέση, προκρίνεται ο υποψήφιος με το χαμηλότερο Κατά Κεφαλήν Εισόδημα.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr