ΔΙΠΑΕ: Προκήρυξη Ακαδημαϊκών Υποτρόφων Εαρινού Εξαμήνου (2021-2022)

Προκήρυξη Ακαδημαϊκών Υποτρόφων Εαρινού Εξαμήνου (2021-2022) του ΔΙΠΑΕ

Ακαδημαϊκοί Υπότροφοι: Τα «Φοιτητικά Νέα σας παρουσιάζουν την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη Ακαδημαϊκών Υποτρόφων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

με Γνωστικό Αντικείμενο: ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ Α΄(παρατίθεται πιο κάτω)

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, μετά από απόφαση της υπ’ αρ. 05/02-02-2021 (Θέμα 5) Συνέλευσης Τμήματος, προκηρύσσει την παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη Ακαδημαϊκών Υποτρόφων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ).

Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 29 του ν. 4009/2011, όπως οι περιπτώσεις α΄ και γ΄ αυτής (ως παρ. 6), είχαν αντικατασταθεί με το άρθρο 58 του Ν.4386/2016 (ΦΕΚ Α 83/11.5.2016, διόρθωση σφαλμάτων ΦΕΚ Α 91/16.5.2016) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 19 του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ Α 17/15.2.2017), στη συνέχεια δε αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 16 παρ.1 του Ν. 4559/2018 (ΦΕΚ Α 142/3.8.2018), και ισχύει σήμερα, ως ακαδημαϊκοί υπότροφοι μπορούν να προσλαμβάνονται Επιστήμονες αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, είτε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, είτε υποψήφιοι διδάκτορες, είτε εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας, για τη διεξαγωγή διδακτικού ή ερευνητικού έργου καθοριζομένου διά της συμβάσεως. Η παρούσα πρόσκληση αφορά στην πρόσληψη επιστημόνων για τη διεξαγωγή διδακτικού έργου.

Η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται μέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος κατά περίπτωση. Δύναται αυτή να ανανεώνεται ή να παρατείνεται, πλην όμως ο συνολικός χρόνος πρόσληψης δεν δύναται να υπερβεί τα τρία (3) ακαδημαϊκά έτη. Δεν είναι δυνατή η απασχόληση ως ακαδημαϊκών υποτρόφων των αφυπηρετησάντων μελών του οικείου ή άλλου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή συνταξιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η απασχόληση των ανωτέρω δύναται να είναι πλήρης ή μερική.

Α. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Αίτηση
  2. Βασικός τίτλος σπουδών ΑΕΙ, συναφής με το γνωστικό αντικείμενο που προκηρύσσει το Τμήμα.
  3. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή/και Διδακτορικό Δίπλωμα συναφές με το γνωστικό αντικείμενο που προκηρύσσει το Τμήμα.
  4. Τεκμηρίωση του επιστημονικού κύρους του υποψηφίου (άρθρο 29 του Ν. 4009/2011) [Διδακτορική διατριβή – Επιστημονικές Δημοσιεύσεις - Συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου].
  5. Τεκμηρίωση διδακτικής, ερευνητικής και επαγγελματικής εμπειρίας [Βεβαιώσεις / αποδεικτικά προϋπηρεσίας].
  6. Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα.
  7. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
  8. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986.

Β. ΑΙΤΗΣΗ

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος μέχρι και την Δευτέρα 14/02/2022 και ώρα 14:00 τα εξής:

  1. την αίτηση, σε έντυπη μορφή, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά το σχετικό έντυπο),
  2. την υπεύθυνη δήλωση, σε έντυπη μορφή, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά το σχετικό έντυπο),
  3. πίνακα υποβαλλόμενων δικαιολογητικών, σε έντυπη μορφή υπογεγραμμένo,
  4. τρία (3) CD με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σε ηλεκτρονική μορφή (pdf), συμπεριλαμβανομένων της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται στην Γραμματεία του Τμήματος ταχυδρομικώς ή με courier στην παρακάτω διεύθυνση:

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Γραμματεία Τμήματος Mηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημιούπολη Σερρών

Τέρμα Μαγνησίας

Τ.Κ. 62124 Σέρρες, τηλ. 23210-49341

αναγράφοντας στον φάκελο:

«Αίτηση για Πρόσληψη Ακαδημαϊκών Υποτρόφων για το γνωστικό αντικείμενο

«Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας»

με σκοπό τη διδασκαλία του μαθήματος για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022».

Γ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται δεν είναι απαραίτητο να είναι θεωρημένα επίσημα από τις αρμόδιες αρχές. Τα ξενόγλωσσα όμως δικαιολογητικά πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμες μεταφράσεις.

Οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του οικείου οργάνου (ΔΟΑΤΑΠ, ΔΙΚΑΤΣΑ) με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι ή/και αντίστοιχοι προς τίτλους που απονέμονται από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής.

Οι Βεβαιώσεις / αποδεικτικά προϋπηρεσίας, για να ληφθούν υπόψη, θα πρέπει να αναφέρουν το χρονικό διάστημα της απασχόλησης, το αντικείμενο αυτής, το αν ήταν πλήρης ή μερική απασχόληση (στην περίπτωση της μερικής, τις εβδομαδιαίες ώρες απασχόλησης) και τις μηνιαίες ή τις συνολικές μικτές αποδοχές.

Για τους άρρενες ενδιαφερόμενους απαιτούνται εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Τα δικαιολογητικά πρέπει να φέρουν αρίθμηση, να είναι τοποθετημένα μέσα σε ειδικό φάκελο με σαφή ονομασία ή/και αρίθμηση που να αντιστοιχίζεται στα αναγραφόμενα στον πίνακα υποβαλλόμενων δικαιολογητικών. Ειδικά η Διδακτορική Διατριβή, οι Επιστημονικές Δημοσιεύσεις και η Συνοπτική ανάλυση του ερευνητικού έργου μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά. Τα ηλεκτρονικώς υποβαλλόμενα δικαιολογητικά, π.χ. σε CD/DVD, πρέπει να βρίσκονται σε διακριτούς φακέλους (folders/directories) και να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες ονομασίας και αρίθμησης. Ο πίνακας υποβαλλόμενων δικαιολογητικών υποβάλλεται σε κάθε περίπτωση.

Συμπλήρωση των δικαιολογητικών της προκήρυξης (νέα έντυπα ή νέες εγγραφές σε υποβληθέντα δικαιολογητικά) μετά την κατάθεση και πρωτοκόλληση των αιτήσεων υποψηφιότητας, επιτρέπεται μόνον αν πρόκειται για διευκρινιστικά στοιχεία που θα ζητηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Στην αίτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το πολύ μέχρι τέσσερα (4) γνωστικά αντικείμενα.

Τα μαθήματα που αναφέρονται σε μονό εξάμηνο γίνονται το χειμερινό εξάμηνο κι εκείνα που αναφέρονται σε ζυγό αριθμό εξαμήνου προσφέρονται κατά το εαρινό εξάμηνο.

ΠΙΝΑΚEΣ Α΄. Πίνακας προκηρυσσόμενου γνωστικού αντικειμένου του Τομέα, με ενδεικτικό μάθημα και ενδεικτικές ώρες ανά γνωστικό μάθημα.

ΤΟΜΕΑΣ: Αρχιτεκτονικής Η/Υ & Βιομηχανικών Εφαρμογών

α/α

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Μάθημα

Εξάμην ο

Ώρες

Αναμενόμ. Αριθμός Τμημάτων

Σύνολο ωρών προς

ανάθεση (εκτίμηση)

 

 

 

Θ

ΑΠ

Εργ

Θ

Εργ.

Ώρες

1

Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας

 

 

 

 

 

 

 

 

Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας

7

2

1

2

1

1

5

--

Περιγραφή προσόντων

  • Κατοχή διδακτορικού διπλώματος, ή υποψήφιος διδάκτορας ή επιστήμονας εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας σε ένα από τα γνωστικά αντικείμενα που προκηρύσσονται.
  • Συναφής διδακτική εμπειρία στην Γ΄βάθμια εκπαίδευση.
  • Συναφής ερευνητική ή/και επαγγελματική προϋπηρεσία.
  • Συναφές Δημοσιευμένο έργο.
  • Διδακτική προϋπηρεσία κι επίβλεψη πτυχιακών/διπλωματικών εργασιών στο Τμήμα.
  • Γνώση της αγγλικής γλώσσας.
  • Λοιπή Προϋπηρεσία.

Δ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Η επιλογή των υποψηφίων της πρόσκλησης θα γίνει από την Συνέλευση του Τμήματος κατόπιν εισήγησης τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων. Η επιτροπή αξιολόγησης θα συντάξει προσωρινό πίνακα αποκλεισθέντων και προσωρινό πίνακα κατάταξης των υποψηφίων. Ο προσωρινός πίνακας αποκλεισθέντων και ο προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος (http://ict.ihu.gr), την οποία οι υποψήφιοι πρέπει να παρακολουθούν τακτικά για την ενημέρωσή τους.

Κατά των προσωρινών πινάκων χωρεί ένσταση, εντός 5 εργασίμων ημερών από την επομένη της ανάρτησής τους στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην Γραμματεία του Τμήματος. Επισημαίνεται ότι επί ύπαρξης ευλόγου ενδιαφέροντος παρέχεται δικαίωμα πρόσβασης στα ατομικά φύλλα αξιολόγησης και στους φακέλους των άλλων υποψηφίων, μετά από αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/νης, προς το Τμήμα. Όταν στα αιτούμενα στοιχεία περιλαμβάνονται και ειδικές κατηγορίες δεδομένων, χορηγείται πρόσβαση μόνο υπό τις προϋποθέσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και των λοιπών ισχυουσών διατάξεων.

Ο οριστικός πίνακας αξιολόγησης, μετά την εξέταση των ενστάσεων και την αντίστοιχη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, θα αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Ο/Η υποψήφιος/α που κατατάσσεται πρώτος, θα είναι εκείνος/η που θα κληθεί να αναλάβει το διδακτικό έργο. Σε περίπτωση κωλύματος αυτού/ής δίνεται η δυνατότητα επιλογής των επομένων υποψηφίων, ως την εξάντληση της σειράς κατάταξης. Το Τμήμα έχει τη δυνατότητα να αναθέσει μέρος μαθήματος σε διαφορετικούς υποψηφίους. Αν για παράδειγμα, ο πρώτος στην κατάταξη δύναται να αναλάβει μέρος μόνο των διαθέσιμων ωρών και παραιτηθεί ρητά του δικαιώματος να αναλάβει τις υπόλοιπες ώρες, τότε το Τμήμα μπορεί να αναθέσει τις υπόλοιπες στους επόμενους υποψήφιους ακολουθώντας πάντοτε την αξιολογική σειρά κατάταξης. Εφόσον δεν υπάρχουν εμπρόθεσμες ενστάσεις, τότε μετά την λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας ο προσωρινός πίνακας αξιολόγησης καθίσταται αυτόματα οριστικός.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση τις εκπαιδευτικές και λοιπές ανάγκες του Ιδρύματος όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί. Η έναρξη της απασχόλησης του υποτρόφου αλλά και η σύναψη της σύμβασης εργασίας θα λάβει χώρα εφ’ όσον εξασφαλιστούν οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο δηλώνει ότι η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής μπορεί να μην προχωρήσει για λόγους που αφορούν στην εσωτερική οργάνωση και προγραμματισμό του Τμήματος, όπως ενδεικτικά λόγω κάλυψης των αναγκών από ανανεώσεις συμβάσεων ή/και άλλη κατηγορία προσωπικού ή/και άλλες πηγές χρηματοδότησης (π.χ. μόνιμο προσωπικό, διδάσκοντες ΠΔ 407, ΕΣΠΑ, κλπ), ενώ η λίστα των αναφερόμενων ενδεικτικών μαθημάτων ανά γνωστικό αντικείμενο μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις διδακτικές ανάγκες του Τμήματος. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ώρες προς ανάθεση, που αναφέρονται ανά μάθημα στον Πίνακα Α΄, είναι ενδεικτικές. Το Τμήμα μπορεί να αναθέσει τελικά λιγότερες από αυτές ανάλογα με τη διαθέσιμη χρηματοδότηση ή/και τις ανάγκες του.

Ε. Συμμόρφωση στο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) (E.E. 2016/679)

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση και βιογραφικό σημείωμα στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας, ρητά αποδέχονται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που οι ίδιοι συμπληρώνουν στην αίτησή τους, με σκοπό την αξιολόγηση της αίτησής τους.

Σε περίπτωση επιλογής, συναινούν στη χρήση των στοιχείων και αποστολή τους στις οικονομικές υπηρεσίες του ΔΙ.ΠΑ.Ε. για την αναρτητέα στη «Διαύγεια» απόφαση ανάθεσης της διδασκαλίας και τη σύναψη της σχετικής σύμβασης καθώς και την ενημέρωση του «ΕΡΓΑΝΗ» και της Ε.Α.Π. (Σκοπός επεξεργασίας: Νομική Υποχρέωση). Σε περίπτωση μη επιλογής ορισμένου υποψηφίου, τα στοιχεία του στη συνέχεια διαγράφονται εντός ευλόγου χρόνου από τα αρχεία του Τμήματος.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στους ενδιαφερομένους από τη Γραμματεία του Τμήματος (τηλ.:23210 49341 , email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr