Θεσ/νίκη: Ένας φοιτητής έπιασε τον σταυρό στον Θερμαϊκό (φωτό & βίντεο)

Θεσ/νίκη: Ένας φοιτητής έπιασε τον σταυρό στον Θερμαϊκό (φωτό & βίντεο)

Με κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, του κλήρου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και πολιτών.

Ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία, στις 10:00, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, και ακολούθησε επίσημη πομπή μέχρι το παραλιακό μέτωπο, υπό τους ήχους της μπάντας.


Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε λίγο μετά τις 11:00 στην παλιά παραλία, στη συμβολή της Λεωφόρου Νίκης με την οδό Αγίας Σοφίας, και κολυμβητές από δύο ρυμουλκά πλοία έπεσαν στα νερά για να τον πιάσουν.

Στο πλακόστρωτο της παραλίας είχαν τοποθετηθεί διαχωριστικά κιγκλιδώματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ οι προσερχόμενοι φορούσαν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, βουλευτές, στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, κληρικοί, μέλη εθελοντικών ομάδων κ.ά.

Ενας 19χρονος φοιτητής έπιασε τον σταυρό

Τον Σταυρό ανέσυρε από τα κύματα του Θερμαϊκού ο 19χρονος Θεσσαλονικιός, φοιτητής Οικονομικών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Σωτήρης Ευαγγέλου. «Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, χρόνια πολλά», ευχήθηκε σε δηλώσεις του.

Συγκινημένοι, οι γονείς του παρακολούθησαν τον ίδιο και τον 28χρονο αδελφό του, γεωπόνο, δόκιμο των Ειδικών Δυνάμεων, στην προσπάθειά τους να πιάσουν τον Σταυρό. Όπως ανέφεραν, ο μεγαλύτερος γιος τους βουτάει για τον Σταυρό ανελλιπώς τα έξι-επτά τελευταία χρόνια.

«Νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια και ευλογία… σαν να μπήκε ευλογία στο σπίτι μας» δήλωσε ο πατέρας του Σωτήρη, Γιάννης Ευαγγέλου. Η μητέρα τους Ειρήνη Αρβανίτη δήλωσε και εκείνη την υπερηφάνειά της για το γεγονός ότι και τα δύο παιδιά της βουτούν για τον Σταυρό και προσέθεσε: «Φέτος ήταν τυχερός ο μικρός, του χρόνου εύχομαι να είναι και η σειρά του μεγάλου να πιάσει τον Σταυρό. Εύχομαι καλή χρονιά να έχουμε και να φύγει αυτή η λαίλαπα του κορωνοϊού, για να μπορούμε να έρθουμε και πιο κοντά σαν άνθρωποι».

Δεύτερος κολυμβητής που έφτασε στον Σταυρό ήταν ο 52χρονος Στέλιος Βαμβακόπουλος, ο οποίος βουτάει στα νερά κάθε χρόνο τα Θεοφάνια, εδώ και 33 χρόνια. «Από το 1989 βουτάω, πέρασα προ καιρού κι ένα πρόβλημα υγείας και το είχα τάμα», είπε ο Στ. Βαμβακόπουλος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr