Επιβεβαιωμένα κρούσματα σε τρία Τμήματα στο ΔΙΠΑΕ

Επιβεβαιωμένα κρούσματα σε τρία Τμήματα στο ΔΙΠΑΕ -Απολυμαίνονται οι αίθουσες

ΔΙΠΑΕ: Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τη φοιτητική κοινότητα πως μόλις σήμερα γνωστοποιήθηκε ο εντοπισμός τριών θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε τρία διαφορετικά Τμήματα και συγκεκριμένα στα Τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών ΣυστημάτωνΟργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Γεωπονίας. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν επιβεβαιωθεί τρία ακόμη κρούσματα μεταξύ φοιτητών και συγκεκριμένα, δύο στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ και ένα στο αμφιθέατρο της ΣΔΟ στις Σέρρες.

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών του ΔΙΠΑΕ για τα σημαντικότερα νέα του Πανεπιστημίου μπορείτε να την δείτε εδώ. 


1ο Κρούσμα: Όσον αφορά το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΔΙΠΑΕ η υπεύθυνη covid-19 του Τμήματος, Α. Καρακίτσιου, ενημερώνει τη φοιτητική κοινότητα ότι: «Εξαιτίας κρούσματος COVID -19, τ α αμφιθέατρα 2 και 4  θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να γίνει η απολύμανση τους, η οποία έχει οριστεί για Τετάρτη 27/10/2021 το πρωί».

2o Κρούσμα: Ενώ στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ το Επιβεβαιωμένο Κρούσμα COVID-19 αφορά φοιτητή/τρια 5ου έτους και συμμετείχε δια ζώσης σε μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο φοιτητής/τρια τελευταία φορά που ήρθε σε επαφή με το Τμήμα ήταν την Τετάρτη 20/10/21. 

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Τμήματος με τον/την φοιτητή/τρια προκύπτει ότι παρακολούθησε τα παρακάτω μαθήματα την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και την Τετάρτη 20/10/21:

ΤΡΙΤΗ 19/10/21

  • Επιχειρησιακή ‘Ερευνα (Αίθουσα 102, κτίριο Πληροφορικής)
  • Απτικές Διεπαφές (Αίθουσα B1, κτίριο Ηλεκτρονικής)

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/10/21

  • Επιχειρησιακή ‘Ερευνα (Αίθουσα 102, κτίριο Πληροφορικής)

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί, αν οι φοιτητές παρακολουθούσαν τα μαθήματα, παρακαλούνται να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  • Αν είσαστε ανεμβολίαστοι και εισήλθατε στο ίδρυμα με rapid test ή PCR test, μπαίνετε υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών. Αν μετά το πέρας των 10 ημερών δεν φέρετε συμπτώματα της νόσου σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αρνητικά διαγνωστικά tests τότε δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, ενώ αν εμφανιστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα ή θετικό test μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.
  • Οι υπόλοιποι/ες φοιτητές/τριες που έχετε εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός των τελευταίων 6 μηνών και παρευρεθήκατε στα μαθήματα αυτά είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε στενά την υγεία σας. Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self tests) δυο φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε παραμικρού συμπτώματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, καλείστε να μην προσέλθετε στο Τμήμα και προχωρήστε άμεσα σε rapid test ή PCR test.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΔΙΠΑΕ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στις εν λόγω αίθουσες.

Χρήσιμες Πληροφορίες:
Τηλέφωνο του ΕΟΔΥ 2105212054

Για επιπρόσθετες πληροφορίες ο υπεύθυνος Covid-19 του Τμήματος είναι ο κ. Κωτσάκης Ρήγας, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3o Κρούσμα: Το Τμήμα Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ γνωστοποιεί ότι παρουσιάστηκε κρούσμα σε φοιτητή/τρια 5ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωπονίας σε μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο φοιτητής/τρια τελευταία φορά που ήρθε σε επαφή με το Τμήμα ήταν την Παρασκευή 22/10/21.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον/την φοιτητή/τρια προκύπτει ότι παρακολούθησε τα παρακάτω μαθήματα  την Παρασκευή 22/10/21.:

  • Σιτηρά- Ψυχανθή Θεωρία, (αιθ.19-20)
  • Λαχανοκομία Θεωρία (αιθ.19-20)
  • Λαχανοκομία Εργαστήριο (Τμήμα 16:00-18:00, Θερμοκήπιο)

Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ΔΙΠΑΕ που έχουν εκδοθεί, αν παρακολουθήσατε τα προαναφερθέντα  μαθήματα, παρακαλείσθε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Αν είσαστε ανεμβολίαστοι και εισήλθατε στο ίδρυμα με rapidtest ή PCRtest,  μπαίνετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε καραντίνα 10 ημερών. Αν μετά το πέρας των 10 ημερών δεν φέρετε συμπτώματα της νόσου σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αρνητικά διαγνωστικά tests τότε δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, ενώ αν εμφανιστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα ή θετικό test μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.
  • Οι υπόλοιποι/ες φοιτητές/τριες που έχετε εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός των τελευταίων 6 μηνών και παρευρεθήκατε στα μαθήματα αυτά είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε στενά την υγεία σας για 10 ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (selftests) δυο φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε παραμικρού συμπτώματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, καλείστε να μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε άμεσα σε rapidtest ή PCRtest.

Σύμφωνα με την (Αρ. Πρωτ. ΔΦ 25/17702) συμπτώματα συναφή θεωρούνται τα παρακάτω:

Λόγω της εμφάνισης του επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 η αίθουσα 19- 20 στο κτίριο της Ζωικής Παραγωγής θα παραμείνει κλειστεί τη Δευτέρα 25/10/2021 μέχρι  την απολύμανσή της.

Χρήσιμες Πληροφορίες:
Τηλέφωνο του ΕΟΔΥ 2105212054

Για επιπρόσθετες πληροφορίες ο υπεύθυνος Covid-19 του Τμήματος είναι κα.Παυλούδη Αλεξάνδρα  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ 6936597881 

Προϋποθέσεις προσέλευσης των φοιτητών στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Υπενθυμίζεται οτι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (119847/ΓΔ6/ΦΕΚ 4406/24-09-2021 άρθρα 3 και 4), σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται με φυσική παρουσία εντός των Α.Ε.Ι. συμμετέχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που πληρούν υποχρεωτικά μια από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19, ή
  • έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19, ή
  • έχουν νοσήσει από κορωνοϊό COVID-19 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι (20) ημερών και μικρότερο των εκατόν ογδόντα (180) ημερών από την ημερομηνία διάγνωσής τους ως θετικού κρούσματος κατόπιν διεξαγωγής εργαστηριακού ελέγχου, ή
  • έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test). Ο εργαστηριακός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές εβδομαδιαίως έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντίστοιχα. Η δαπάνη για τη διενέργεια του εργαστηριακού ελέγχου βαρύνει αποκλειστικά το φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι υποχρεωτική, για όλα τα φυσικά πρόσωπα: α) σε όλους τους χώρους που διεξάγεται δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία των Α.Ε.Ι., β) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των Α.Ε.Ι. και τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους φοιτητικών εστιών, και γ) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των Α.Ε.Ι. που παρατηρείται συνωστισμός. (για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την Κοινή Υπουργική Απόφαση)

1. ΕΛΕΓΧΟΣ COVID PASS ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Θα πραγματοποιείται έλεγχος πιστοποιητικών COVID-19 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν έτοιμα τα σχετικά πιστοποιητικά που αναγράφονται παραπάνω (εκτυπωμένα ή σε εφαρμογή κινητού) κατά την προσέγγισή του από του ελεγκτές έτσι ώστε να γίνεται η διευκόλυνσή τους και να μην υπάρχει καθυστέρηση στους ελέγχους.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα (ή αν αυτό δεν είναι εφικτο, όπως στην περίπτωση των πρωτοετών φοιτητών, την αστυνομική σας ταυτότητα ή αντίστοιχο διαπιστευτήριο)

2. ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ EDUPASS.GOV.GR

Επιπρόσθετα της παραπάνω διαδικασίας, οι φοιτητές/-τριες θα πρέπει θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέσω της ιστοσελίδας https://edupass.gov.gr/ πριν την προσέλευσή τους στο Τμήμα. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να συνδεθείτε με τους κωδικούς taxisnet ή εναλλακτικούς τρόπους ταυτοποίησης που είναι διαθέσιμοι (π.χ. μέσω log-in τράπεζας).

Επισημαίνεται ότι στη δήλωση θα πρέπει να συμπληρωθεί, πέραν των στοιχείων που είναι σχετικά με το Τμήμα (Ίδρυμα, Tμήμα, Κύκλος Σπουδών – επιλογή από προεπιλεγμένη λίστα), και ο Αριθμός Μητρώου (απαραίτητα) / Αριθμός Ακαδ. Ταυτότητας (προαιρετικά).

Σε περίπτωση που κάποιος πρωτοετής φοιτητής/-τρια δε διαθέτει ακόμα αριθμό μητρώου, μπορεί να πραγματοποιήσει δήλωση ως επισκέπτης-/τρια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr