Τα "Φοιτητικά Πάθη" των φοιτητών της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Τα "Φοιτητικά Πάθη" των φοιτητών της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Όλα όσα γράφουν οι ίδιοι στα «Φοιτητικά Νέα»

"Εν έτη 2021, κανείς από εμάς ,τους εν δυνάμει φοιτητές νοσηλευτικής, δεν φανταζόταν πως θα γινόμασταν μάρτυρες μίας τόσο σοβαρής κατάστασης.Πολλά τα προβλήματα της σχολής και λύση; Καμία! Η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, η άγνοια για εσωτερικά ζητήματα της σχολής, η άγνοια ακριβούς ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων, καθώς και άλλα πολλά συντέλεσαν στη δημιουργία ενός τεράστιου ψυχικού φόρτου ή αλλιώς ενός ‘παθήματος’.


Στο σημείο αυτό, δεν έχει νόημα η επαναλαμβανόμενη αναφορά στα αρνητικά ζητήματα που μας έφτασαν σαν σχολή σε αυτό το αδιέξοδο, αλλά στο βαρύ ψυχικό αντίκτυπο που είχε και συνεχίζει να έχει σε όλους τους φοιτητές. Ο αγώνας κάθε παιδιού ξεκινά με τις πανελλαδικές, όπως είναι γνωστό σε όλους, και τελειώνει δικαιώνοντας το μαθητή, με την εισαγωγή του στη σχολή της αρεσκείας του.

Στη δική μας περίπτωση, ο αγώνας ακόμα δεν έχει σταματήσει… Πόσο ψυχοφθόρο για ένα νέο άνθρωπο, που κόπιασε για να περάσει σε μια σχολή, που αρχίζει την ενήλικη ζωή του με τη νοσταλγία εκπλήρωσης ενός ονείρου, να μην βρίσκει λύτρωση; Φυσικά η ερώτηση είναι ρητορική, μιας και η απάντηση είναι προφανής. Την απάντηση θα την δώσουμε εμείς που τελευταία, βιώνουμε ένα αδιάκοπο ψυχοφθόρο αγώνα για να εισακουστεί και η δική μας φωνή. Ενα όνειρο που δεν μπορεί να περιμένει……"

Φοιτητές ΔΙΠΑΕ παράρτημα Διδυμοτείχου 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr