Κραυγή αγωνίας φοιτητών του ΔΙΠΑΕ -Ζητούν εμβόλιμη εξεταστική

Κραυγή αγωνίας φοιτητών του ΔΙΠΑΕ -Ζητούν εμβόλιμη εξεταστική

Διεθνές Παν. Ελλάδο: Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών & Τηλεπικοινωνιών του ΔΙΠΑΕ (πανεπιστημιούπολη Σερρων) που με ανοιχτή επιστολή τους ζητούν την διεξαγωγή εμβόλιμης εξεταστικής από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Τμήματος ενώ την κοινοποιούν και στον Πρόεδρο του ΔΙΠΑΕ.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:


Αξιότιμε κε. Χειλά, κε. Καλόμοιρο, κε. Καΐση,

Από το καλοκαίρι του 2020, και συγκεκριμένα μετά και το φιάσκο των πρώτων τηλε-εξετάσεων, οι φοιτητές του τμήματος σας έχουμε γνωστοποιήσει το αίτημά μας για θέσπιση και διεξαγωγή εμβόλιμης εξεταστικής.

Συγκεκριμένα, σας στείλαμε ηλεκτρονικά τα αιτήματά μας, συγκεντρώσαμε 152 υπογραφές, φτιάξαμε συγκεκριμένη και αναλυτική λίστα συμμετεχόντων ανά μάθημα. Περιμέναμε σχεδόν ένα μήνα μέχρι να φέρετε προς συζήτηση το αίτημά μας στη Διοικητική Συνέλευση του τμήματος, μέχρις ότου να μας ενημερώσετε ότι “ομόφωνα η Συνέλευση αρνήθηκε τη διεξαγωγή εμβόλιμης εξεταστικής”.

Κατόπιν αυτής της τελευταίας εξέλιξης, και εκφράζοντας το πνεύμα σχεδόν σύσσωμου του Φοιτητικού Συλλόγου, σας δηλώνουμε ότι η στάση σας ως Διοίκηση του τμήματος αποτελεί τουλάχιστον ντροπή.

Πλέον, οι φοιτητές παλεύουμε σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες απ’ ότι πριν να πάρουμε το πτυχίο μας. Πολλοί από εμάς έχουμε ξενοικιάσει, πολλοί δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα, σε ένα πανεπιστήμιο χωρίς εστία, με τα έξοδα των οικογενειών να τρέχουν. Όλοι μας προσπαθούμε “να μην χάσουμε τη μπάλα” με τα τηλεμαθήματα, όμως κάποιοι φοιτητές δεν έχουμε καν τον αναγκαίο εξοπλισμό και δεν έχουμε δει καμία μέριμνα εκ μέρους του ιδρύματος. Τα προβλήματα είναι πολλα και πιεστικά, και έχει έρθει η ώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Ζητήσαμε το πιο απλό: να διεξαχθεί ΕΜΒΟΛΙΜΗ εξεταστική. Δεν σας ζητάμε να μας χαρίσετε μαθήματα. Ζητάμε περισσότερες δυνατότητες εξέτασης. Γιατί ένας φοιτητής που έχει τελειώσει ή χρωστάει ελάχιστα μαθήματα χειμερινού εξαμήνου να μην μπορεί ταυτόχρονα να δώσει και του εαρινού; Γιατί σε τέτοιους καιρούς να χάνουμε εξάμηνα; Σας επαναλαμβάνουμε ότι αυτό το αίτημα το έχουν υπογράψει 152 φοιτητές και το στηρίζει ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Αν δεν αλλάξετε την στάση σας, έστω και τώρα, σαν Διοίκηση του τμήματος, θα έχετε μερίδιο ευθύνης για κάθε φοιτητή που – υπό την πίεση των δυσκολιών – θα επιλέξει να παρατήσει την σχολή. Διότι ενώ μπορείτε να βοηθήσετε  δεν το πράττετε.

Σας καλούμε σαν εκπαιδευτικοί να κρατήσετε υπεύθυνη στάση απέναντι στους φοιτητές σας, και να ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημά μας. Διαφορετικά, σας ενημερώνουμε ότι σαν Φοιτητικός Σύλλογος άμεσα θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Με εκτίμηση,
Οι φοιτητές σας.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr