Φοιτητές Φυσικοθεραπείας ΔΙΠΑΕ: Δια ζώσης διεξαγωγή των εργαστηρίων

Φοιτητές Φυσικοθεραπείας ΔΙΠΑΕ: Δια ζώσης διεξαγωγή των εργαστηρίων

"Εμείς οι φοιτητές του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΣΕΥΠ του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση του τμήματος αναφορικά με την πραγματοποίηση των εργαστηρίων διαδικτυακά, επιθυμούμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για την απόφαση αυτήν.

Αρχικα θα θέλαμε να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν υποτιμούμε την σημασία της υγειονομικής κρίσης που έχει επιφέρει ο ιός Covid-19 και στηρίζουμε απολύτως τα μέτρα προστασίας. Ωστόσο έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείο παιδείας σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η πραγματοποίηση μαθημάτων με φυσική παρουσία με λιγότερους από 50 φοιτητές, θεωρούμε χρέος του τμήματος να μας επιτρέψει να παρακολουθήσουμε τα εργαστήρια δια ζώσης και να μην γίνει η υποβάθμιση τους μέσω της τηλεκπαίδευσης.


Εφόσον είναι εφικτό να διεξαχθούν με φυσική παρουσία εργαστήρια άλλων τμημάτων του πανεπιστημίου θεωρούμε καθήκον μας να απαιτούμε την δημόσια εκπαίδευση που μας αναλογεί. Έχοντας ήδη μια εμπειρία με την τηλεκπαίδευση στα εργαστήρια του προηγούμενου εξαμήνου ενημερώσαμε εκ των προτέρων τον πρόεδρο του τμήματος για τις ενστάσεις μας σε αυτό το εξάμηνο και ενώ μας ενημέρωσε ότι θα ληφθούν υπόψιν και θα μας γνωστοποιηθούν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την διεξαγωγή των εργαστηρίων δια ζώσης, τελικά ενημερωθήκαμε για την έναρξη όλων των μαθημάτων ηλεκτρονικά από ανακοίνωση της γραμματείας 4 μέρες νωρίτερα.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Καταληκτικά λοιπόν θα θέλαμε να επανεξεταστεί το ζήτημα των εργαστηρίων άμεσα, έτσι ώστε με την άριστη συνεργασία καθηγητών και φοιτητών να επιστρέψουμε στις αίθουσες με κύριο γνώμονα την ασφάλεια όλων."

Με εκτίμηση,
Ομάδα φοιτητών τμήματος Φυσικοθεραπείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Για να μεταβείτε στο Ηλεκτρονικό Ψήφισμα των φοιτητών πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr