Η τραγική κατάσταση με τις φοιτητικές εστίες του ΔΙΠΑΕ Σίνδου (ΦΩΤΟ)

Η κατάσταση με τις φοιτητικές εστίες του ΔΙΠΑΕ Σίνδου

Η κατάσταση που βιώνουν οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στη Σίνδο Θεσσαλονίκης είναι τραγική και μη βιώσιμη όπως δηλώνουν οι ίδιοι στα «Φοιτητικά Νέα».

«Το κτήριο είναι πάρα πολύ παλιό και δεν συντηρείται καθόλου. Υπάρχει πολλή υγρασία και μούχλα με αποτέλεσμα να πέφτουν σοβάδες και η ατμόσφαιρα να μην είναι κατάλληλη λόγω του υψηλού επιπέδου υγρασίας. Επίσης, υπάρχει σημείο στο οποίο βγαίνουν νερά από το ταβάνι λόγω της υγρασίας, πράγμα το οποίο καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση» καταγγέλλει φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα».


Υπάρχουν ακόμη και προβλήματα με τα υδραυλικά καθώς οι φοιτητές δηλώνουν ότι μέχρι προσφάτως δεν είχαν ζεστό νερό να κάνουν μπάνιο και αναγκάζονταν να πηγαίνουν σε σπίτια φίλων τους στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη. 

Αξιοσημείωτη είναι η έλλειψη καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους. 

Επίσης, δεν υπάρχει θέρμανση στα κτήρια και οι φοιτητές, με δική τους πρωτοβουλία, φέρνουν θερμοπομπούς πρίζας. 

Ακόμη, υπάρχει έλλειψη ασφάλειας στον χώρο καθώς όπως δηλώνουν οι φοιτητές "οποίος θέλει μπαίνει, οποίος θέλει βγαίνει".

«Οι φοιτητές και ο εκπρόσωπος των φοιτητών των εστιών έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες για να βρουν λύσεις στα προβλήματα τους αλλά  εισέπραξαν πλήρη αδιαφορία από πλευράς διοίκησης. Τους λένε συνεχώς ότι θα φτιαχτούν μελλοντικά χωρίς να κάνουν πραγματικά κάτι» αναφέρει φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα».

Επιπροσθέτως, να σημειωθεί, πώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι φοιτητές αναλαμβάνουν και χρέη "μάστορα - τεχνίτη" καθώς τις περισσότερες φορές προσπαθούν να επισκευάσουν μόνοι τους ότι πρόβλημα υπάρξει στο κτήριο (με όποιο κίνδυνο συνεπάγεται αυτού - ειδικά αν μιλάμε για ηλεκτρονικές επισκευές-).

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

"Η μούχλα που υπάρχει στα κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες":

"Κατεδαφισμένοι τοίχοι":

"Μούχλα στο ταβάνι. Επίσης σε αυτό το σημείο στάζουν και νερά (είναι στο σημείο της λάμπας πράγμα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας)":

"Εικόνα από τον κοινόχρηστο διάδρομο. Υπάρχουν παντού βουνά από σκόνη":

"Κι άλλο σημείο με μούχλα στο ταβάνι":

"Ανοιχτές πόρτες χωρίς χερούλια όλο το 24ωρο":

"Κοινόχρηστος διάδρομος της εστίας": 

"Εδώ είναι ο προαύλιος χώρος έχει από πεταμένα στόρια μέχρι πύργους υπολογιστών":

"Ο προαύλιος χώρος των φοιτητικών εστιών":

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr