Φοιτητές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και μαζεύουν μόνοι τους τα σκουπίδια - ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και μαζεύουν μόνοι τους τα σκουπίδια - ΒΙΝΤΕΟ

Οι φοιτητές του πρώην Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) πήραν την κατάσταση στα χέρια τους καθώς οι συνθήκες με τα σκουπίδια και την καθαριότητα στους χώρους διδασκαλίας είναι τραγική, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών και καθηγητών. 

«Δεν έχουμε καθαρίστριες ούτε ανθρώπους να μαζέψουν τα σκουπίδια. Δημιουργήσαμε μια προσωρινή δράση και να μαζέψουμε μόνοι μας τα σκουπίδια για να μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των φοιτητών, Νίκος Βολτσίνης.


Η εξεταστική είναι σε εξέλιξη και τα σκουπίδια βρίσκονται σε όλους τους χώρους και μάλιστα οι τουαλέτες έχουν να καθαριστούν από την 1η Ιουνίου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχεις γίνει κι εσύ μάρτυρας ενός αποκρουστικού θεάματος στο χώρο του campus. Ναι, αυτού με τους ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους, τις ατελείωτες ακαθαρσίες στο πάτωμα και τα αμέτρητα πλαστικά που κοσμούν τους διαδρόμους. Κι εσύ περνάς τόσο φυσικά από δίπλα - όχι για πολύ γιατί δε θα χωράς-  που αναρωτιέται κανείς, μήπως πρέπει να αλλάξουμε αυτήν την εικόνα γιατί η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, δεν αρμόζει σε ένα χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν ενστερνίζεται καμία αξία που είναι επιτακτικό να προβάλει, τίθεται ζήτημα υγείας και βιωσιμότητας.

Αφουγραζόμενοι και δυσαρεστημένοι από αυτή, ως φοιτητές του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία, μέσω αυτής της δράσης να καθάρισουμε το χώρο του πρώην ΤΕΙ. 

Τον χώρο που κατά τη διάρκεια της χρονιάς περνάμε αρκετές ώρες και που θέλουμε και αξίζουμε να είναι καθαρός.»

Τα παραπάνω ανάφεραν οι φοιτητές στο κάλεσμα τους.

Δείτε το βίντεο από το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr