Νομική ΔΠΘ: Πρόσβαση και στην NOMOS από την ΑΝΟΚ

Νομική ΔΠΘ: Πρόσβαση και στην NOMOS από την ΑΝΟΚ

Από την τρέχουσα εβδομάδα και στο εξής, η βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είναι πλέον εφοδιασμένη με κωδικούς που επιτρέπουν την σύνδεση των φοιτητών με την βάση νομικών πληροφοριών «NOMOS».

Πρόκειται για μία βάση νομικών πληροφοριών, που βρίσκεται στη διάθεση όλων των δικηγόρων – νομικών εγγεγραμμένων σε οποιοδήποτε σύλλογο στην Επικράτεια.


Με τη χρήση της υπηρεσίας αυτής μπορεί να αναζητήσει κανείς από αποφάσεις δικαστηρίων - νομολογία μέχρι και περιεχόμενο Εθνικής Νομοθεσίας. Η «NOMOS» διαθέτει τεράστιο απόθεμα πληροφοριών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτητές τόσο για μελέτη, όσο και για έρευνα ή εργασίες ακαδημαϊκού σκοπού.

Η κίνηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής (ΑΝΟΚ). Εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον ζητούσαν από τον φοιτητικό σύλλογο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση πρόσβασης στην υπηρεσία, αλλά κανένας δεν προχώρησε στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος. «Ο ρόλος της ΑΝΟΚ στο εγχείρημα αυτό ήταν πολύ απλός, καθώς ουσιαστικά μεσολάβησε στην επαφή του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα της διεύθυνσης της βιβλιοθήκης με τους αρμόδιους υπεύθυνους που χειρίζονται τη βάση της NOMOS, οι οποίοι παρουσίασαν ποια είναι η διαδικασία με την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση. Κατόπιν υποβολής αίτησης από τη διεύθυνση της βιβλιοθήκης, ο πάροχος προέβη σε άμεση ανταπόκριση και εφοδίασε τη σχολή μας με νέο αποκλειστικό λογαριασμό – κωδικούς με τους οποίους μπορεί κάθε φοιτητής της σχολής να έχει πρόσβαση μέσω των υπολογιστών που διατίθενται προς χρήση στο χώρο της βιβλιοθήκης (2ος όροφος - Νομική Σχολή)» γνωστοποίησε η παράταξη. Να σημειωθεί πως η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους φοιτητές του ΔΠΘ, αν κι είναι συνδρομητική για επαγγελματίες του χώρου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr