Αναβαθμίστηκε η βιβλιοθήκη της Νομικής του ΔΠΘ

Αναβαθμίστηκε η βιβλιοθήκη της Νομικής του ΔΠΘ

Δημοκρίτειο Παν. Θράκης: Εφοδιάστηκε με κωδικούς που επιτρέπουν τη σύνδεση φοιτητών με τη βάση νομικών πληροφοριών «Ισοκράτης».

Από την περασμένη εβδομάδα η βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είναι πλέον εφοδιασμένη με κωδικούς που επιτρέπουν την σύνδεση των φοιτητών με την βάση νομικών πληροφοριών «Ισοκράτης». Πρόκειται για τη βάση νομικών πληροφοριών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που βρίσκεται στη διάθεση όλων των δικηγόρων – νομικών εγγεγραμμένων σε οποιοδήποτε σύλλογο στην Επικράτεια.


Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΔΠΘ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Με τη χρήση της υπηρεσίας αυτής μπορεί να αναζητήσει κανείς από αποφάσεις δικαστηρίων - νομολογία μέχρι και περιεχόμενο Εθνικής Νομοθεσίας. Ο «Ισοκράτης» από φέτος έχει επιδεχθεί αναβάθμιση, που σημαίνει ότι πλέον βρίσκεται σε ένα σύγχρονο διαδικτυακό περιβάλλον, όπου υπάρχει μεγάλη ταχύτητα αναζήτησης και τεράστιο απόθεμα πληροφοριών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτητές τόσο για μελέτη, όσο και για έρευνα ή εργασίες ακαδημαϊκού σκοπού.

Πρωτοβουλία της ΑΝΟΚ

Η κίνηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής (ΑΝΟΚ). «Ο ρόλος της ΑΝΟΚ στο εγχείρημα αυτό ήταν πολύ απλός, καθώς ουσιαστικά μεσολάβησε στην επαφή του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα της διεύθυνσης της βιβλιοθήκης με τους αρμόδιους υπεύθυνους που χειρίζονται τη βάση του Ισοκράτη, οι οποίοι παρουσίασαν ποια είναι η διαδικασία με την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση. Κατόπιν υποβολής αίτησης από τη διεύθυνση της βιβλιοθήκης , ο πάροχος του ΔΣΑ προέβη σε άμεση ανταπόκριση και εφοδίασε τη σχολή μας με νέο αποκλειστικό λογαριασμό – κωδικούς με τους οποίους μπορεί κάθε φοιτητής της σχολής να έχει πρόσβαση μέσω των υπολογιστών που διατίθενται προς χρήση στο χώρο της βιβλιοθήκης (2ος όροφος - Νομική Σχολή)» γνωστοποίησε η παράταξη.

Να σημειωθεί πως η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους φοιτητές του ΔΠΘ, αν κι είναι συνδρομητική για επαγγελματίες του χώρου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr