Διαμαρτυρία 5οετών φοιτητών Ιατρικής ΔΠΘ με αίτημα εμβολιασμούς και επιστροφή στην κλινική άσκηση

Διαμαρτυρία 5οετών Φοιτητών Ιατρικής ΔΠΘ με αίτημα εμβολιασμούς και επιστροφή στην κλινική άσκηση

"Ως 5οετείς Φοιτητές Ιατρικής του ΔΠΘ πραγματοποιήσαμε σήμερα διαμαρτυρία στην Αλεξανδρούπολη με αίτημα τον άμεσο εμβολιασμό και την ασφαλή επιστροφή μας στις κλινικές μετά από έναν χρόνο αποχή" αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Στάθης Βέης εκ μέρους του 5ου Έτους Ιατρικής του Ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές της Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση οι οποίοι ξεκίνησαν από το πάρκο της Ακαδημίας και έφτασαν μέχρι το Δήμαρχείο της Αλεξανδρούπολης διεκδικώντας δύο βασικά αιτήματα.


Η πορεία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Δράσης Πεμπτοετών Φοιτητών από τις Ιατρικές όλης της Ελλάδας.

Από την προηγούμενη καραντίνα οι φοιτητές έχουν παραμείνει εκτός κλινικών συγκεκριμένα από πέρυσι το Μάρτιο και ως αποτέλεσμα να μην έχουν επαφή με το επάγγελμα που σπουδάζουν. Όσον αφορά το δεύτερο αίτημα είναι να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι φοιτητές για να μπορέσουν να επανέλθουν μέσα στις κλινικές.

Έτσι σε όλη την Ελλάδα Φοιτητές Ιατρικής βρέθηκαν έξω από τα νοσοκομεία που άλλοτε αποτελούσαν χώρους εκπαίδευσης των φοιτητών, δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα αιτήματά τους για να διεκδικήσουν  την άμεση επανέναρξη της κλινικής τους άσκησης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

φωτό e-evros

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr