Διπλή εξεταστική ζητούν οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ

Ζητούν διπλή εξεταστική οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ

Δημοκρίτειο Παν. Θράκης: Οι φοιτητές 4ου έτους του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ζητούν να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου και στα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Οι φοιτητές για το παραπάνω θέμα προχωρούν σε συλλογή υπογραφών με αίτημα να συμπεριληφθούν στην εξεταστική Ιουνίου – Ιουλίου και τα μαθήματα και του χειμερινού εξαμήνου.


Ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου (πριν την κατάτμηση του τμήματος) Γιάννης Βεργίδης επισημαίνει στα «Φοιτητικά Νέα» πως για τα υπόλοιπα Τμήματα στην Κομοτηνή:

  • Νομική Σχολή,
  • Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,
  • ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ,
  • Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας,
  • Τμήμα Οικονομικών Επιστημών,
  • Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών και
  • Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

οι φοιτητές μπορούν να εξεταστούν και σε μαθήματα χειμερινού εξαμήνου στην επερχόμενη εξεταστική ενώ στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης όχι.

Αναλυτικά οι φοιτητές του τμήματος αναφέρουν:

«Συλλογή υπογραφών από 1/4 έως και 5/4 ημέρα Κυριακή. Στη συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών τμημάτων ανά την Ελλάδα, επιτρέπεται οι φοιτητές του 8ου εξαμήνου σπουδών να εξεταστούν στην εξεταστική Ιουνίου-Ιουλίου και στα μαθήματα χειμερινού εξαμήνου.

Γι’ αυτό τον λόγο προχωράμε σε συλλογή υπογραφών, ώστε να μπορούν στην επερχόμενη εξεταστική Ιουνίου-Ιουλίου οι φοιτητές του 8ου εξαμήνου, του τμήματος μας, να εξεταστούν και σε μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου καταστώντας έτσι, δυνατή την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Μια πράξη αυτονόητη, η οποία σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες και τον κίνδυνο της διπλής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου να είναι «ορατός», καθίσταται κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Εάν το Τμήμα δεν δύναται να πάρει την απόφαση πριν τις δηλώσεις μαθημάτων, αιτούμαστε είτε:

α) Να οριστεί εκ των προτέρων συμπληρωματική προθεσμία δηλώσεων ώστε να συμπληρωθούν τα απαραίτητα μάθημα αν υπάρχει θετική έκβαση ή

β) πρόσθεση των περαιτέρω μαθημάτων από τη Μηχανοργάνωση έπειτα από ηλεκτρονικές αιτήσεις των φοιτητών προς τη γραμματεία.

Πρόκειται για ένα θέμα που δεν περιορίζεται μόνο στο φετινό τέταρτο έτος αλλά αφορά άμεσα την φοιτητική κοινότητα του τμήματος.

Η συλλογή θα γίνει ηλεκτρονικά με ονοματεπώνυμο και ΑΕΜ (αυστηρά φοιτητών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης)».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr