Ο Αλέξης Τσίπρας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Τσίπρας. 

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο  Πρύτανης κ. Σπυρίδων Κίντζιος, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Σταύρος Ζωγραφάκης και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών υποδέχθηκαν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συζήτησαν σχετικά με το ενδεχόμενο μιας επερχόμενης επισιτιστικής κρίσης.


Στη συνάντηση αναφέρθηκαν θέματα, όπως οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές  στην ενέργεια αλλά και στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης που δυσχεραίνουν τα  ελληνικά νοικοκυριά. Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο έλλειψης τροφίμων και οι υψηλές τιμές σε τρόφιμα βασικής και μαζικής κατανάλωσης, λόγω του μεγάλου ποσοστού εισαγωγών βασικών πρώτων υλών από εμπόλεμες χώρες όπως η Ουκρανία. 

Η ακαδημαϊκή κοινότητα εξέφρασε την επιστημονική της άποψη και πρότεινε λύσεις βιώσιμες για την αντιμετώπιση μια ενδεχόμενης επισιτιστικής κρίσης αν και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι θα υπάρξουν προβλήματα με την μη επάρκεια προϊόντων αλλά αύξηση στην τιμή των βασικών αγαθών, η οποία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα χαμηλά εισοδήματα.

Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Αλέξης Τσίπρας είχε μια σύντομη συνομιλία με φοιτητές του Πανεπιστημίου σε ένα ευχάριστο κλίμα και φωτογραφήθηκε μαζί τους στον ισόγειο χώρο του Πανεπιστημίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr