Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Το πρώτο EU-CONEXUS Professional Minor στην Υποβρύχια Αρχαιολογία

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Το πρώτο EU-CONEXUS Professional Minor στην Υποβρύχια Αρχαιολογία

Δόθηκε η δυνατότητα σε τέσσερις φοιτήτριες να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία του Minor Course «Εισαγωγή στην Υποβρύχια Αρχαιολογία».

Την δυνατότητα σε τέσσερις φοιτήτριες να ταξιδέψουν στην Κροατία, αποκτώντας την πρακτική εμπειρία του Minor Course «Εισαγωγή στην Υποβρύχια Αρχαιολογία», έδωσε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μαζί με το EU-CONEXUS. 


Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδων Κίντζιος, συνεχάρη τις τέσσερις φοιτήτριες οι οποίες προέρχονται από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών. 

Η επιλογή του Minor course «Εισαγωγή στην Υποβρύχια Αρχαιολογία», τους έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Caska της Κροατίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Ζαντάρ, στο νησί Pag, και να παρακολουθήσουν για πέντε μέρες μαθήματα κατάδυσης, ολοκληρώνοντας το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης που απαιτείται για την πιστοποίηση Open Water Scuba Diver.

Αναλυτικά:

Το πρώτο EU-CONEXUS Professional Minor – Εισαγωγή στην Υποβρύχια Αρχαιολογία

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μαζί με το EU-CONEXUS, έδωσε τη δυνατότητα σε τέσσερις φοιτήτριές μας να ταξιδέψουν στην Κροατία και να αποκτήσουν την πρακτική εμπειρία του Minor Course «Εισαγωγή στην Υποβρύχια Αρχαιολογία».  Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδων Κίντζιος, συνεχάρη τις τέσσερις φοιτήτριες οι οποίες προέρχονται από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών. 

Η επιλογή του Minor course «Εισαγωγή στην Υποβρύχια Αρχαιολογία», τους έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Caska της Κροατίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Ζαντάρ, στο νησί Pag, και να παρακολουθήσουν για πέντε μέρες μαθήματα κατάδυσης, ολοκληρώνοντας το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης που απαιτείται για την πιστοποίηση Open Water Scuba Diver (Autonomous – ISO Level 2).  Εξερεύνησαν τον υποθαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο της Caska ενώ την τελευταία ημέρα, επισκέφθηκαν το Šimuni, όπου είδαν τρία ναυάγια.

Κατά τη διαμονή τους στην Κροατία, εξοικειώθηκαν με ορολογίες κατάδυσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν φοιτητές από τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια του EU-CONEXUS, από τη Ρουμανία (UTCB) και την Ισπανία (UCV) και την Κροατία (UNIZD), επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Ζαντάρ και τα αξιοθέατα της πόλης. 

Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την ομορφιά και τον ενθουσιασμό της κατάδυσης, οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να μοιραστούν κομμάτια της κουλτούρας τους μέσω ομαδικών παιχνιδιών, μουσικής και χορού. Το εν λόγω μάθημα και ολόκληρη η διεθνής εμπειρία αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους φοιτητές του EU-CONEXUS, οι οποίοι θα γίνουν οι μελλοντικοί παράγοντες αλλαγής για την Έξυπνη Αστική Παράκτια Βιωσιμότητα στις χώρες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.eu-conexus.eu/en/2021/11/15/the-first-eu-conexus-professional-minor-the-course-introduction-to-underwater-archaeology/

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr