Έξι θέσεις υποψήφιων Διδακτόρων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έξι θέσεις υποψήφιων Διδακτόρων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προκήρυξη για έξι θέσεις υποψήφιων Διδακτόρων στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (τΔΙΓΕΣΕ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προτίθεται να καλύψει τις παρακάτω έξι (6) θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων χωρίς χρηματική αμοιβή, με άμεση έναρξη:


  1. Μία (1) θέση υποψηφίου διδάκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης με εφαρμογές στην εφοδιαστική αλυσίδα».
  2. Μία (1) θέση υποψηφίου διδάκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Κυκλική οικονομία και αγροδιατροφικές εφοδιαστικές αλυσίδες».
  3. Μία (1) θέση υποψηφίου διδάκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Αειφόρες αγροδιατροφικές εφοδιαστικές αλυσίδες».
  4. Μία (1) θέση υποψηφίου διδάκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Οργανωσιακή Καινοτομία & Εφοδιαστική αλυσίδα».
  5. Μία (1) θέση υποψηφίου διδάκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Ναυτιλία & Εφοδιαστική αλυσίδα».
  6. Μία (1) θέση υποψηφίου διδάκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Ποιότητα εργασιακής ζωής στην Εφοδιαστική αλυσίδα».

Την ενημερωτική σελίδα με όλες τις προκηρύξεις διδακτορικών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος θα πρέπει:

α) να είναι απόφοιτος Θετικών ή Κοινωνικών Επιστημών ή Επιστημών συναφούς αντικειμένου πρώτου πτυχίου ή ΜΔΕ του τΔΙΓΕΣΕ. Τη συνάφεια θα εξετάζει κάθε φορά η αντίστοιχη ΕΑΑ. 

β) να διαθέτει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ομοταγούς Ιδρύματος της αλλοδαπής, ή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, στα γνωστικά αντικείμενα έρευνας και διδασκαλίας του τΔΙΓΕΣΕ ή τα πλέον συγγενή με αυτά, αλλά που προάγουν την ακαδημαϊκή διεπιστημονική φυσιογνωμία του τΔΙΓΕΣΕ.

γ) να διαθέτει αποδεικτικό τουλάχιστον καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα ελεγχθούν από Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων (ΕΑΑ) ανά γνωστικό αντικείμενο ως προς την πληρότητα των τυπικών προσόντων. Η συνέλευση του Τμήματος, μετά από εισήγηση της ΕΑΑ, θα αποφασίσει την αποδοχή των υποψηφιοτήτων μετά από συνεκτίμηση των εξής κυρίως κριτηρίων:

    1. Ακαδημαϊκή επίδοση
    2. Αποδεδειγμένη καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
    3. Εργασιακή εμπειρία ή/και συμμετοχή σε προγράμματα/μελέτες ή/και επιπλέον σπουδές (ή κατάρτιση) σε αντικείμενα συναφή με το αντικείμενο των υπό προκήρυξη θέσεων
    4. Κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης.
    5. Δημοσιευμένο έργο σε επιστημονικά περιοδικά/ ανακοινώσεις σε συνέδρια

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αναρτηθεί στον ιστοχώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (www.aua.gr) και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι διδάκτορες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, από 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου 2021, στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων & Συστημάτων Εφοδιασμού. Ο υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλλει έντυπη ή ηλεκτρονική αίτηση* στην οποία να αναφέρονται μεταξύ άλλων: α) ο βαθμός πτυχίου/μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και ο τύπος των πτυχίων, β) τα αναγνωρισμένα διπλώματα γνώσης αγγλικής γλώσσας (π.χ. Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, GCE, GCSE, Cambridge Proficiency, TOEFL), γ) η προτεινόμενη γλώσσα συγγραφής της διατριβής, δ) ο προτεινόμενος τίτλος (στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα), ε) ο προτεινόμενος επιβλέπων της Διδακτορικής Διατριβής.

Οι αιτήσεις (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής) θα πρέπει να συνοδεύονται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Ερευνητική πρόταση διδακτορικής διατριβής, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής: (α) Τίτλος, θεματική περιοχή, λέξεις κλειδιά, (β) συνοπτική περιγραφή του προτεινόμενου θέματος και ανασκόπηση της σχετικής πρόσφατης σχετικής βιβλιογραφίας, (γ) τεκμηρίωση της συνεισφοράς στην επιστήμη, καθώς και της ερευνητικής πρωτοτυπίας της προτεινόμενης διατριβής, (δ) βασική στόχευση, επιμέρους στόχοι, και αρχικά ερευνητικά ερωτήματα της προτεινόμενης διδακτορικής διατριβής, (ε) προτεινόμενη μεθοδολογία έρευνας, (στ) τεκμηρίωση συνάφειας ή συνέργειας του προτεινόμενου θέματος με το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος, (ζ) βιβλιογραφικές αναφορές που εμφανίζονται στην ερευνητική πρόταση της διδακτορικής διατριβής.

β) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα,

γ) Αντίγραφο πτυχίου** ή διπλώματος Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής και αναλυτική βαθμολογία σπουδών,

δ) Αντίγραφο διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών Α.Ε.Ι.** της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής και αναλυτική βαθμολογία σπουδών,

ε) Αποδεικτικό τουλάχιστον καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

στ) Δύο (2) συστατικές επιστολές από μέλη Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. της χώρας ή καθηγητές της αλλοδαπής, σε φάκελο κλειστό από τον συστήνοντα ή με ηλεκτρονική αποστολή στο email της γραμματείας του τΔΙΓΕΣΕ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.),

ζ) Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ο υποψήφιος δηλώνει ότι δεν έχει γίνει δεκτός για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής σε άλλο Α.Ε.Ι. στην Ελλάδα ή το εξωτερικό (θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής ή από το opengov).

Για τις έντυπες αιτήσεις θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου. Δικαιολογητικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα ληφθούν υπόψη.

*Σημείωση 1: Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ηλεκτρονική αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος ΔΙΓΕΣΕ, θα πρέπει να είναι οργανωμένα σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό αρχείο.

** Σημείωση 2: Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας τους από το ΔΟΑΤΑΠ.

Πληροφορίες:

Γραμματεία τΔΙΓΕΣΕ: τηλ. 2262022569, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καθηγητής Π. Τριβέλλας (ΔΔΣ): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr