ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Όχι στις καταλήψεις, ναι στον διάλογο

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Όχι στις καταλήψεις, ναι στον διάλογο

«Η θεσμοθέτηση μη κρατικών - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων στη χώρα μας, αποτελεί μία διαχρονική πρόταση της οργάνωσης μας που βασίζεται στον ορθολογισμό και στην ανάγκη ευθυγράμμισης της Ελλάδας με τη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα.

Ο διάλογος που θα ανοίξει στα Αμφιθέατρα, το επόμενο διάστημα, με αφορμή την εν λόγω μεταρρύθμιση, θα πρέπει να είναι ουσιαστικός, να εδράζεται σε επιχειρήματα και να έχει ως βάση το πλαίσιο λειτουργίας των μη κρατικών πανεπιστημίων, ώστε μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό να αναβαθμιστούν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.


Είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης των σχολών μας και καλούμε όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Λίγο πριν από την έναρξη της εξεταστικής, οι εξαγγελίες των αριστερών παρατάξεων για κλείσιμο των σχολών και καταλήψεις, είναι επιεικώς ανεύθυνες.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης θα είμαστε εκεί για να συζητήσουμε, να μείνουν ανοιχτές οι σχολές μας και να μην χαθεί η εξεταστική και το εξάμηνο.

Οποιαδήποτε προσπάθεια υποκίνησης κατάληψης και στέρησης των ακαδημαϊκών ελευθεριών των φοιτητών θα μας βρει απέναντι της!»

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.