Ποιος ορίζεται (μεταβατικός) Πρύτανης στο ΑΠΘ / ΕΝΤΟΛΗ έγγραφο Υπουργείου Παιδείας

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ποιος ορίζεται (μεταβατικός) Πρύτανης στο ΑΠΘ / ΕΝΤΟΛΗ έγγραφο Υπουργείου Παιδείας

Μέσα σε έναν χρόνο τέσσερις πρυτάνεις θα έχουν αλλάξει στο ΑΠΘ που οδεύει αυτή τη φορά σε μεταβατική διοίκηση! Η αδυναμία εκλογής μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο ΑΠΘ συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος ειδικά μετά την απόρριψη του αιτήματος που είχε καταθέσει ο πρύτανης του ΑΠΘ Δημήτρης Κωβαίος για παράταση της θητείας του, έως ότου εκλεγεί νέος, και στην οποία προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Έγγραφο (εντολή) της Γενικής Γραμματείας Ανώτατης Εκπαίδευσης που έφτασε στο ΑΠΘ ζητά από τον πρύτανη Δημήτρη Κωβαίο να προβεί αμελλητί στην έκδοση πράξης για την μεταβατική άσκηση των καθηκόντων του έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του νέου Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων του Ιδρύματος. 

Σύμφωνα με το νόμο ορίζεται ως μεταβατικός πρύτανης ο αρχαιότερος στη βαθμίδα του καθηγητή από τους εκλεγέντες από τα εσωτερικά μέλη που είναι ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Απόστολος Αποστολίδης έτσι ο Κωβαίος καλείται από τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης να εκδώσει πράξη για τη μεταβατική άσκηση των καθηκόντων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής.

Μετονομάζεται Σχολή του ΑΠΘ

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που έχει ήδη παραληφθεί από τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος αναφέρονται τα εξής: «Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας, και ειδικότερα όσον αφορά το υποβληθέν με το ως άνω έγγραφό σας αίτημα «για την άμεση νομοθετική πρόβλεψη δυνατότητας παράτασης των υπηρετουσών πρυτανικών Αρχών, για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών» σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να προβείτε αμελλητί στην έκδοση της προβλεπόμενης στο προτελευταίο εδάφιο της παρ. 4Δ του άρθρου 10 του ν. 4957/2022 (Α’ 141) έκδοση πράξης για τη μεταβατική ‘άσκηση των καθηκόντων του πρύτανη, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων του Ιδρύματος, από το αρχαιότερο μέλος ΔΕΠ πρώτης βαθμίδας που έχει αναδειχθεί ως εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι η πράξη αυτή θα πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως την 30η Νοεμβρίου 2023».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψηφοφορία των εξωτερικών μελών που προτάθηκαν από τους Φείδα-Αποστολίδη, η πρόταση για μοιρασιά της θητείας έχει σαφές πλεονέκτημα. Την πρώτη διετία το αξίωμα θα αναλάβει ο έως τώρα αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας, Χαράλαμπος Φείδας, και έπειτα θα ακολουθήσει ξανά ο έως τώρα κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας, Απόστολος Αποστολίδης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.