Παραιτήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ / Κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Παραιτήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ / Κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Από τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ παραιτήθηκε ο Νίκος Παπαϊωάννου, όταν ανακοινώθηκε το όνομά του ως 9ος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στην ομιλία του, όπως όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο Ν. Παπαϊώαννου ανακοίνωσε ότι παραιτείται από πρύτανης, όχι λόγω νομικού, αλλά ηθικού, όπως χαρακτηριστικά είπε, ασυμβίβαστου.


Τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι οι Θεόδωρος Σκυλακάκης και Χρήστος Στυλιανίδης.

Τέταρτη ανακοινώθηκε η Ιωάννα Λυτρίβη. Πέμπτος ο Γιώργος Σταμάτης, έκτη η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και έβδομη η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου.

Στην όγδοη θέση η δικηγόρος Γεωργία Παχαρίδη και ένατος ο Τρικαλινός πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Κατά την αποδοχή της υποψηφιότητάς του ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, παρότι δεν υπήρχε κάποιο νομικό κώλυμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η προσωπική μου αντίληψη για τα κοινά ταυτίζεται με αυτό που αποτελεί εχέγγυο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και την επόμενη 4ετια «το είπα και το έκανα», η ταύτιση λόγων και έργων. Αυτή θα είναι πάντοτε η πυξίδα μου. Τελικά πάντα κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις αλλά και για την αποτελεσματικότητα, κάτι που έχετε αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια. Είναι έντονη η συναισθηματική φόρτιση σε μένα και την οικογένειά μου.

Εμείς με τα έργα και το παράδειγμά μας θωρακίζουμε τους θεσμούς, την ώρα αυτή μαζί με τον απολογισμό των έργων μου ως πρύτανης και με τα εργαλεία που εσείς μας δώσατε και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανώτατη ακαδημαϊκή εκπαίδευση ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ λίγο πριν τελειώσει η θητεία μου άσχετα αν δεν έχω κανέναν νομικό κώλυμα να προχωρήσω. Το να πάμε μπροστά είναι η μόνη λύση για την πατρίδα μας».

Στην τέταρτη θέση του Επικρατείας η διευθύντρια του ΕΟΠΠΕΠ

Στην τέταρτη θέση του Επικρατείας η διευθύντρια του ΕΟΠΠΕΠ Την τέταρτη θέση το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ κατέλαβε η διευθύντρια του ΕΟΠΠΕΠ Ιωάννα  Λυτρίβη.

«Έχει να συνεισφέρει πολλά μέσα και από την ακαδημαϊκή πορεία και την εμπειρία στον ΕΟΠΠΕΠ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν η Ι. Λυτρίβη πήρε τον λόγο, είπε ότι «η πολιτική είναι καθημερινή άσκηση. Έχω σπουδάσει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο πολιτικές επιστήμες με έμφαση στην απασχόληση και είχα την ωραία ευκαιρία να δω τις πολιτικές αυτές στην πράξη, στο πεδίο, στον ΕΟΠΠΕΠ. Είδα ότι η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη γιατί δεν γίνονται όλα από τα επάνω. Στις πολιτικές αυτές που επενδύουν κατά προτεραιότητα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr