Πτώση μαρμάρων από υπόστεγο κυλικείου στο ΑΠΘ / ΕΙΚΟΝΕΣ

Έπεσαν μάρμαρα από υπόστεγο κυλικείου στο ΑΠΘ

Φοιτητικές Ειδήσεις: Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες! Ακόμα ένα περιστατικό που δείχνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα στο ΑΠΘ. Φοιτητές δείχνουν τις εικόνες και προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις καθώς αισθάνονται ανασφαλείς στο ΑΠΘ και ζητούν έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων και των κτηρίων, και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας πριν σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα. Να αναφερθεί πως στο σημείο που έπεσαν τα μάρμαρα συχνάζουν φοιτητές (παρατίθεται στο τέλος του άρθρου σχετική φωτογραφία).

Ένα άλλο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αυτά που έχουν σημειωθεί μόλις το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΦΑ) του ΕΚΠΑ (δείτε εδώ) και στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ (δείτε εδώ). Την προηγούμενη εβδομάδα καταστροφές προκλήθηκαν στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών μετά από βροχή με τον Πρύτανη του Ιδρύματος να αναλαμβάνει την ευθύνη ζητώντας συγγνώμη (δείτε εδώ).


Πιο αναλυτικά, φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα» το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην σχολή τους. «Μάρμαρα από τμήμα του υπόστεγου στο κυλικείο της σχολής βρέθηκαν γκρεμισμένα στο έδαφος, ενώ σε αντίστοιχη κατάσταση, έτοιμα δηλαδή να καταρρεύσουν βρίσκονται και άλλα τμήματα του υπόστεγου» λένε στα «Φοιτητικά Νέα»Σημειώνουν πως «είναι θαύμα το γεγονός ότι δεν γκρεμίστηκε ενώ περνούσαν από κάτω φοιτητές και έτσι δεν έχουμε τραυματίες».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η χρόνια πολιτική της υποχρηματοδότησης είναι αυτή που έχει φέρει τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της σχολής μας σε αυτή την κατάσταση. Αυτά είναι τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα για τα οποία μιλούν οι φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια, και τα οποία παλεύουμε για να μην αντικρίσουμε. Τέτοιο ήταν και το έγκλημα στα Τέμπη, που ενώ οι εργαζόμενοι έθεταν επανειλημμένα τους κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια και τη ζωή των επιβατών και των εργαζόμενων, το κράτος και η εταιρεία δεν τα άκουσαν γιατί δεν τους σύμφερε. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα πως δεν πρόκειται να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια για να τα δούμε να συμβαίνουν. Συνεχίζουμε δυναμώνοντας τον αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους». 

Οι φοιτητές διεκδικούν:

  • Έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων και των κτιρίων. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείς.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών και των εγκαταστάσεων.

Προχωρούν σε:

  • Κινητοποίηση στον πρόεδρο την Τρίτη 21/3

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ


ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr