Αυτή είναι η φοιτήτρια Εριέττα που αγνοείται ακόμα!

Αυτή είναι η φοιτήτρια Εριέττα που αγνοείται ακόμα!

Φοιτητικές Ειδήσεις: Αγωνία και ανείπωτο πόνο προκαλεί στην οικογένεια μιας νεαρής φοιτήτριας η απουσία απαντήσεων για το ίδιο τους το παιδί, μετά από το τρομερό δυστύχημα στα Τέμπη. Η 23χρονη Εριέττα, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραμένει αγνοούμενη καθώς ολοκληρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η εργαστηριακή ανάλυση του βιολογικού υλικού, ωστόσο δεν έχει βρεθεί τίποτα από το κορίτσι.

Οι συγγενείς της 23χρονης έφτασαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα και έδωσαν δείγμα DNA, ωστόσο δεν προέκυψε αντιστοίχιση και όπως ανέφερε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή δεν βρέθηκε κάτι.


«Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο θα μπορεί και να μην βρεθεί» δήλωσε η ίδια για την περίπτωση της αγνοούμενης φοιτήτριας.

Σε άσχημη κατάσταση οι γονείς της

Οι γονείς της Εριέττας βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού κανένας δεν τους έχει δώσει καμία απάντηση για την κόρη τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μια φίλη της 23χρονης στο Star, η Εριέττα καθόταν στο βαγόνι 2.

«Ήταν μαζί με άλλο ένα φιλικό ζευγάρι στην ηλικία της. Τα παιδιά δεν επέζησαν. Εξαρχής δεν υπήρχε το όνομά της στη λίστα των νοσοκομείων. Δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι χάθηκε με αυτόν τον τρόπο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύκαλό κορίτσι με καλλιτεχνικές τάσεις. Ζωγράφιζε κιόλας, ήταν ένα αγγελούδι, ήπιο, γλυκό. Είμαστε πάρα πολύ χάλια».

Ολοκληρώθηκε η ανάλυση DNA

Στο μεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκλήρωσαν την εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων που έδωσαν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη», τονίζει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ επισημαίνει ότι «ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων».

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζει ότι «και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν βρέθηκε σχετικό δείγμα».

Σχετικά με το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού (Σύρου), ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ψήφισμα της Συνέλευσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών δηλώνουμε την οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, πολλών δε μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου και του Τμήματός μας, στο καταστροφικό δυστύχημα της περασμένης Τρίτης. Εκφράζοντας τα αισθήματα συντριβής και οργής για τις εγκληματικές ενέργειες και παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό συμβάν, αποφασίζουμε:

• να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και των εκλιπόντων μελών της κοινότητάς μας,

• να προτείνουμε στην Πολιτεία και το "Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τη Θέσπιση υποτροφιών για φοιτήτριες/ες που Θα φοιτούν τα επόμενα έτη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, στη μνήμη των άδικα χαμένων μελών της κοινότητάς μας,

•  την αναστολή μαθημάτων την Τετάρτη 8 Μαρτίου συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνονται στην πόλη.

Η Συνέλευση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Κοσμήτορας ΑΠΘ: «Μας έστειλαν το παιδί να το σπουδάσουμε κι εμείς τον επιστρέφουμε πίσω νεκρό»

Το ΠΑΜΑΚ θρηνεί για το χαμό φοιτήτριάς του / Ραγίζει καρδιές το τραγούδι της!

Πρόταση Πανεπιστημίου: Η 28η Φεβρουαρίου να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης των αδικοχαμένων φοιτητών

Οι φοιτητές έκλεισαν τις Σχολές τους για τους νεκρούς συμφοιτητές τους - Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους / ΦΩΤΟ

ΔΑΠ: «Σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων - Δεν θα γίνουν οι Σχολές μας αρένες»

ΑΕΙ: Καθηγητές απεργούν και απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα για την τραγωδία στα Τέμπη

Συντονιστικό Φοιτητών: "Την Τετάρτη κλείνουμε τις Σχολές μας"

Φοιτητές κλείνουν τις Σχολές τους λόγω πένθους

Καθηγητής του ΑΠΘ αποχαιρετά την φοιτήτριά του

Σκέψεις να δοθούν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητών στους γονείς

ΑΠΘ: Η Σχολή Θετικών Επιστημών θρηνεί τους φοιτητές της

Το Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ αποχαιρετά τους εκλιπόντες φοιτητές του

Το ΠΤΔΕ του ΑΠΘ θρηνεί για το χαμό της φοιτήτριάς του

Καθηγητής του ΑΠΘ προειδοποιεί: «Να μην ταξιδέψει κανείς με τρένο έως τον Αύγουστο»

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπάζογλου, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ

Ταυτοποιήθηκε η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Παπαγγελή

Οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ αποχαιρετούν τον συμφοιτητή τους / ΦΩΤΟ

Μεγαλώνει η λίστα του ΑΠΘ! Νεκρή η φοιτήτρια Ελπίδα Χούπα

Θρήνος: Νεκρή και η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Αδαμίδου!

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε η σορός του φοιτητή του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr