Το ΠΤΔΕ του ΑΠΘ θρηνεί για το χαμό της φοιτήτριάς του

Το ΠΤΔΕ του ΑΠΘ θρηνεί για το χαμό της φοιτήτριάς του

Ταυτοποιήθηκε η σορός της 22χρονης φοιτήτριας Ελένης Τσίντζα από τα Κουφάλια, η οποία ταξίδευε με το μοιραίο τρένο που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Την είδηση γνωστοποίησε ο τραγικός πατέρας της. Μέσα στον αδιανόητο πόνο του, ευχαρίστησε τον κόσμο για το ενδιαφέρον του και τη στήριξη: «Μόλις επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της λατρευτής μας κόρης, Ελένης από το δυστύχημα με το τρένο. Ευχαριστώ όλους και όλες για το ενδιαφέρον και τη στήριξη…».

Η 22χρονη ήταν φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτική Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ, που θρηνεί το χαμό ακόμη ενός μέλους του. 


Η ανακοίνωση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

«Το Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ. πενθεί για τον θάνατο της Ελένης Τσίντζα, φοιτήτριας του Τμήματός μας, η οποία έχασε τη ζωή της στο ανείπωτα τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η απώλειά της μας συγκλονίζει. Αβάσταχτο να κόβεται τόσο άδικα το νήμα της ζωής ενός νέου ανθρώπου. Εκφράζουμε στην οικογένεια και στους  συγγενείς της τα πιο βαθιά και θερμά συλλυπητήρια. Μοιραζόμαστε μαζί τους τον πόνο και τον θρήνο».

Ψήφισμα της Συνέλευσης του ΠΤΔΕ

Το Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ. εκφράζει την οδύνη του για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τη σήραγγα των Τεμπών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται φοιτητές και φοιτήτριες που επέστρεφαν στις Σχολές τους-νέα παιδιά, μέλη της πανεπιστημιακής μας οικογένειας.

Πενθούμε μαζί με τους συγγενείς των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Ευχόμαστε ολόψυχα ανάρρωση των τραυματισμένων.

Επισημαίνουμε ότι είναι ανεπίτρεπτο, στην εποχή της τεχνολογικής και ψηφιακής επανάστασης, ως συνέπεια υλοποίησης συγκεκριμένων πολιτικών, να υποβαθμίζεται σε τέτοιο βαθμό ένα κομβικό για κάθε σύγχρονη κοινωνία μέσο μαζικής μετακίνησης, όπως ο σιδηρόδρομος και να δημιουργούνται προϋποθέσεις για ανθρώπινες τραγωδίες, όπως αυτή στα Τέμπη.

Δηλώνουμε τη μεγάλη αγανάκτησή μας για τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, οι οποίες απορρέουν από την υιοθέτηση ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων για τη διασφάλιση υψηλής κερδοφορίας, με συνέπεια την αντιμετώπιση της ανθρώπινης προστασίας και ασφάλειας ως δευτερεύοντος ζητήματος.

Για τα αδικοχαμένα θύματα αυτής της τραγωδίας ζητάμε δικαιοσύνη.

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπάζογλου, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ

Καθηγητής του ΑΠΘ προειδοποιεί: «Να μην ταξιδέψει κανείς με τρένο έως τον Αύγουστο»

Εννέα φοιτητές του ΑΠΘ νεκροί: «Βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Πανεπιστημίου μας»

Σύγκρουση Τρένων: Νεκροί φοιτητές! / Γύριζαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο (Live Update)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr