Τέμπη: Αγνοούμενος φοιτητής του ΑΠΘ, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ

Τέμπη: Αγνοούμενος φοιτητής του ΑΠΘ, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ

Φοιτητικές Ειδήσεις: Δεκάδες οικογένειες βιώνουν εφιαλτικές στιγμές, καθώς τα παιδιά τους επέβαιναν στο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορικό στα Τέμπη. Όπως οι ίδιοι περιγράφουν, γνωρίζουν ότι οι άνθρωποί τους δεν είναι ζωντανοί, αλλά περιμένουν την επίσημη ενημέρωση.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπάζογλου, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ


Ο Καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ κ. Λυσίμαχος Παπάζογλου είναι είναι ένας από αυτούς. Ο 22χρονος γιος του Γιώργος Παπάζογλου φοιτητής στο ΑΠΘ επέβαινε στο μοιραίο τρένο, μαζί με τη φίλη του. «Δεν τον αναζητώείμαι σίγουρος ότι είναι σε πτωματική κατάσταση, απλά περιμένω την ταυτοποίηση», δηλώνει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN.

«Ο γιος μου ήταν φοιτητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και πήγε ταξίδι με τη φίλη του στην Αθήνα, το τριήμερο. Στην επιστροφή από την Αθήνα μας πήρε τηλέφωνο από τη Λάρισα, είπε στη γυναίκα μου "μαμά σε λίγο θα φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη". Χωρίς να μας πει τίποτα άλλο, μετά από 1-1,5 ώρα περίπου μας πήρε έντρομη η φίλη του που μας είπε "το τρένο έπαθε ζημιά, τον Γιώργο δεν τον βλέπω, τον έχω χάσει". Ο γιος μου εκείνη την ώρα είχε πάει στο κυλικείο να πάρει ένα μπουκάλι νερό και δεν επέστρεψε ποτέ», περιγράφει στη συνέχεια, αναφερόμενος στη στιγμή που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί.

Το κορίτσι σώθηκε «και το έχουμε μαζί μας, αλλά τον γιο μου δεν θα τον δω ποτέ», προσθέτει.

«Η Ελλάδα δεν βάζει μυαλό ποτέ»

Σε αυτό το σημείο, τονίζει: «Είναι πολύ κρίμα να σκοτώνονται τόσα παιδιά από μία χαζομάρα και το άλλο που βλέπω είναι ότι η Ελλάδα δεν βάζει μυαλό ποτέ, γίνονται τα ίδια λάθη εδώ και πολλά χρόνια». 

«Ευθύνες δεν θέλω να αποδώσω, δεν είναι δικιά μου δουλειά, εγώ βλέπω το αποτέλεσμα. Τι φταίνε τόσα παιδάκια να χάσουν τη ζωή τους», συμπληρώνει, συγκλονίζοντας. 

Τέλος, περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν συγγενείς αγνοουμένων, ο ίδιος αναφέρει πως «είναι ήρεμοι», εξηγώντας ότι ουσιαστικά περιμένουν την ανακοίνωση. Όπως πρόσθεσε, οι περισσότεροι βρίσκονται εκεί για νέους ανθρώπους.

Σύγκρουση Τρένων: Νεκροί φοιτητές! / Γύριζαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο (Live Update)

Σχετικά με τη λειτουργία του ΑΠΘ την Παρασκευή (03/03)

Οι φοιτητές του ΑΠΘ που αγνοούνται!

ΑΠΘ: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους φοιτητές σχετική με σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr