ΑΠΘ: Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων για τα ενιαία ψηφοδέλτια

ΑΠΘ: Κινητοποίηση φοιτητών για τα ενιαία ψηφοδέλτια

Η ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Δασολογίας, Χωροταξίας, Παιδαγωγικού, ΦΠ,Πολιτικών Επιστημών, ΜΜΕ και ΣΟΦΕΘ:

«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν την Τρίτη 17/1 κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ με αφορμή την ανακοίνωση για διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών/ παρωδία στις 21 Φεβρουαρίου σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα διοίκησης με ενιαίο ψηφοδέλτιο και ηλεκτρονική ψηφοφορία! Με «συμβούλια φοιτητών» - παπαγαλάκια των κυβερνήσεων και των διοικήσεων νομίζουν ότι θα περάσουν πιο εύκολα τη γενίκευση των διδάκτρων, τα πτυχία καπαμά χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, την πλήρη εξίσωση με τα 3ετή ιδιωτικά κολέγια, τα νοίκια στις εστίες, τις περικοές στη σίτιση, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία! Δεν θέλουν πραγματικούς εκπροσώπους των φοιτητών αλλά «φυτευτούς» που θα επικυρώνουν την υποχρηματοδότηση, τις τραγικές ελλείψεις, την πολιτική και τις αποφάσεις που υποβαθμίζουν διαρκώς τις σπουδές μας! Αυτά που δεν κατάφεραν με τα ΜΑΤ και την πανεπιστημιακή αστυνομία προσπαθούν να τα περάσουν με την ηλεκτρονική ψήφο! 


Μετά την παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων έγινε σαφές πως η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά και συνεπώς δεν θέλει κανέναν εφησυχασμό αφού πρόκειται για την υλοποίηση του νόμου που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, ακόμη και ο ίδιος ο πρύτανης εικάζει πως αυτές οι εκλογές παρωδία θα απορριφθούν από τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών και ότι δεν θα έχει συμμετοχή, όπως άλλωστε έγινε και στις περισσότερες σχολές. Οι φοιτητές έχουμε εκλέξει τους πραγματικούς μας εκπροσώπους μέσα από τις μαζικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες! Οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, καταφέραμε να ματαιώσουμε την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, γεγονός που ακόμη και ο πρύτανης που την υποστήριζε με ιδιαίτερη ζέση, αναγνωρίζει τη δυσκολία που υπήρξε στην εγκατάσταση της. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, φοιτητή του οικονομικού του ΑΠΘ από δολοφονική ομάδα που δρούσε με την ανοχή του κράτους και τη στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων διεκδικήσαμε και καταφέραμε να παραχωρηθεί στους Φοιτητικούς Συλλόγους το πανεπιστημιακό γήπεδο για τη διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου των φοιτητικών συλλόγων το Σαββατοκύριακο 4-5 Φεβρουαρίου. 

Αποσπάσαμε δέσμευση ότι δεν θα αποσπαστεί η παιδαγωγική επάρκεια από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών τουλάχιστον για τους εν ενέργεια φοιτητές. Τώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να δυναμώσει ο συντονισμός όλων των καθηγητικών σχολών για να πεταχτεί στο καλάθι αυτή η διάταξη και ο νόμος στο σύνολο του. Δεσμεύτηκαν επίσης πως οι φοιτητές της Γεωπονίας και της Δασολογίας δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τις πρακτικές τους, παρόλο που ξεπουλήθηκε το αγρόκτημα και τα δάση τους.

Αποδεικνύεται πως ο αγώνας με επιθετικές διεκδικήσεις είναι αυτός που μπορεί να μας βγάλει μπροστά. Οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους και τις συλλογικές μας διεκδικήσεις μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις! 

Κλιμάκωνουμε τον αγώνα μας! Συνεχίζουμε!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr