ΑΠΘ: Δυνατότητα δωρεάν σπουδών σε Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας για ένα εξάμηνο σε φοιτητές / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δυνατότητα δωρεάν σπουδών σε Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας για ένα εξάμηνο σε φοιτητές του ΑΠΘ / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλειο Παν. ΘεσσαλονίκηςΣτο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας του ΑΠΘ με το Hankuk University of Foreign Studies της N. Κορέας, παρέχεται η δυνατότητα σπουδών κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-24, προπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ στο Hankuk University of Foreign Studies της N. Κορέας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2022  (ώρα: 12:00).


Ο/Η υποψήφιος/α φοιτητής/τρια πρέπει να έχει ολοκληρώσει κατ’ ελάχιστον το τέταρτο (4ο) εξάμηνο σπουδών του (δύο πλήρη έτη σπουδών). Ο συνολικός χρόνος σπουδών των υποψηφίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο έτη από τον ενδεδειγμένο χρόνο σπουδών (ν+2).
Απαραίτητη, επίσης, είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ η γνώση της κορεατικής θα συνεκτιμηθεί. 

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων θα προβεί στην επιλογή των δύο (2) επικρατέστερων φοιτητών και  θα προωθήσει στη συνέχεια τις αιτήσεις τους στο Πανεπιστήμιο του Seoul, το οποίο θα κάνει και την τελική επιλογή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τους συνδέσμους: εδώ και εδώ.

Τα προσφερόμενα στα αγγλικά μαθήματα βρίσκονται στον σύνδεσμο εδώ, ενώ η τελική λίστα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί ένα μήνα πριν την έναρξη των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου.

Διαβάστε ακόμη: Δωρεάν μαθήματα Ιατρικής για όλους από το ΑΠΘ / Θα χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης


Συνεργασία μεταξύ όλων των Τμημάτων που λειτουργούν στα δύο συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, με έμφαση στο Τμήμα Φιλολογίας (για το ΑΠΘ) και του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών (για το HUFS). Προβλέπονται ανταλλαγές μελών ΔΕΠ και φοιτητών. Η υλοποίηση των ανταλλαγών θα εξετάζεται ανά περίπτωση μετά από έγκριση των δύο Ιδρυμάτων και ανάλογα με τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους των δύο συμβαλλομένων Πανεπιστημίων ή από άλλες εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης και εφόσον συνάδουν με όσα προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του Νόμου 4009/11, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Αρχικό κείμενο συμφωνίας:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr