Βανδάλισαν το εβραϊκό μνημείο εντός του ΑΠΘ

ΑΠΘ: Βανδάλισαν το εβραϊκό μνημείο

Τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου εντός του ΑΠΘ, με ναζιστικά σύμβολα, καταδικάζει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και η Ν. Κεραμέως.

Το εβραϊκό μνημείο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, βανδάλισαν άγνωστοι με ναζιστικά σύμβολα, με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να καταδικάζουν το γεγονός κάνοντας λόγο για εκφράσεις «αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας».


Το μνημείο ανεγέρθηκε το 2014 εντός της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ και είναι αφιερωμένο στο παλαιό Εβραϊκό Νεκροταφείο.

Η υπουργός Ν. Κεραμέως με ανάρτησή της στο twitter δήλωσε πως «οι έκνομες πράξεις δεν έχουν θέση στη χώρα μας, ένα κράτος σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ευνομούμενο, που σέβεται & προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία». 

Παράλληλα, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης τονίζει πως καταδικάζει το γεγονός ζητώντας από τις Πρυτανικές Αρχές την πλήρη συνεργασία τους με τους αρμόδιους για τη σύλληψη των δραστών.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ν. Κεραμέως

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον βανδαλισμό του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου Θεσσαλονίκης.Έκνομες πράξεις που εκφράζουν αντισημιτισμό &μισαλλοδοξία, δεν έχουν θέση στη χώρα μας, ένα κράτος σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ευνομούμενο, που σέβεται&προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr