Μεγαλείο ψυχής! Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες των οργάνων της φοιτήτριας του ΑΠΘ

Μεγαλείο ψυχής! Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες των οργάνων της φοιτήτριας του ΑΠΘ

Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες οι οποίοι θα λάβουν το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τα νεφρά και τους κερατοειδής της 21χρονης φοιτήτριας που παρασύρθηκε και δυστυχώς έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday, η διαδικασία για τη λήψη οργάνων θα ξεκινήσει απόψε μετά τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης, οπότε θα αφαιρεθεί ειρηνικά από την υποστήριξη της ζωής.   


Φανερά συγκινημένοι οι γονείς ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του νοσοκομείου ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τον έλεγχο ιστοσυμβατότητας και έχουν καταλήξει στα άτομα που θα λάβουν τα όργανα του παιδιού τους. Αυτή εξάλλου ήταν η επιθυμία τους από τη στιγμή που έμαθαν ότι έσβησαν όλες οι ελπίδες για την 21χρονη κοπέλα.

Με πραγματικό μεγαλείο ψυχής, μέσα στον πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη να χαρίσουν ελπίδα και ποιότητα ζωής σε άλλους πέντε ανθρώπους. Είναι σίγουροι άλλωστε ότι αυτό θα ήθελε και η δική τους Έμμα, καθώς ήταν ένα παιδί που το μόνο που επιθυμούσε πάντα ήταν να προσφέρει. Και τώρα, αισθάνονται ότι μέσα απ’ αυτό το «πολύτιμο δώρο» θα είναι σαν να συνεχίζει να ζει κι εκείνη.

Τα τελευταία 24ωρα, η νεαρή φοιτήτρια ήταν συνδεδεμένη με μηχανική υποστήριξη καθώς καθορίστηκε ότι τα όργανά της είναι κατάλληλα για δωρεά, με την ίδια μάλιστα να είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει δωρήτρια οργάνων.

Σχετικό άρθρο: Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή η φοιτήτρια που χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε / Δωρίζει τα όργανά της η οικογένεια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr