Καταστροφές στο ΑΠΘ / Διέλυσαν τα σκαλιά της πολυτεχνικής (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Καταστροφές στο ΑΠΘ / Διέλυσαν τα σκαλιά της πολυτεχνικής (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολυτεχνική Σχολή, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 40 ατόμων.

Γης μαδιάμ έκαναν την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Έσπασαν τεράστια κομμάτια από τα μάρμαρα στα σκαλοπάτια, τα οποία χρησιμοποίησαν ως πολεμοφόδια. Παράλληλα, υπάρχουν φθορές και έντονα σημάδια από φωτιές που άναψαν, πιθανότατα από τις ρίψεις μολότοφ, ενώ στο σημείο κυριαρχεί η οσμή της βενζίνης. Μάλιστα, στο εσωτερικό του κτιρίου η εικόνα είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτική, καθώς καταγράφονται σοβαρές καταστροφές στα μάρμαρα, τα οποία κουκουλοφόροι εκτόξευαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά την διάρκεια των επεισοδίων, οι οποίες έριξαν χημικά εντός της σχολής.


Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ όταν τα άτομα από την πορεία των αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. 

Εκεί ξεκίνησαν να σπάνε μάρμαρα, έστησαν οδοφράγματα στην οδό Εγνατία και στους χώρους του πανεπιστημίου και στη συνέχεια εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού επιχειρούσε διαρκώς για να σβήσει τις φωτιές που άναβαν οι κουκουλοφόροι και να τους απωθήσει.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ


Intime

Επιπλέον, τα άτομα χρησιμοποίησαν τους εσωτερικούς χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής ως ορμητήριο, ενώ προκάλεσαν αρκετές ζημιές στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του κτηρίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr