Φοιτητές έστησαν σκηνές στο campus του ΑΠΘ για τα υψηλά ενοίκια και την ακρίβεια

Φοιτητές έστησαν σκηνές στο campus του ΑΠΘ για τα υψηλά ενοίκια και την ακρίβεια

«Σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές – Δεν είναι πελάτες οι φοιτητές» είναι το βασικό σύνθημα των μελών φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη που προχώρησαν σε κινητοποίηση στη Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια και το υψηλό κόστος σπουδών τους, οι φοιτητές έστησαν σκηνές και πανό έξω από το κτήριο της Πρυτανείας.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έστησαν σκηνές και πανό έξω από το κτήριο της Πρυτανείας και καταγγέλλουν ότι εξαιτίας της ακρίβειας, του κόστους των ενοικίων και γενικότερα του κόστους διαβίωσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με αποτέλεσμα κάποιοι να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι οι φοιτητικές εστίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών του ΑΠΘ.


Ο Ιωάννης Μικές πρόεδρος του συλλόγου Οικοτροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης δήλωσε στη Voria ότι οι φοιτητικές εστίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών του ΑΠΘ, με πολλούς φοιτητές όπως αναφέρει που έχουν κάνει αίτηση και πληρούν τα κριτήρια να μην έχουν πάρει δωμάτιο.

Στη συνέχεια οι φοιτητές = πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη Φοιτητική Λέσχη!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr