ΑΠΘ: Επισκευάστηκαν τα τουρνικέ υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ / Αναζητούνται οι δράστες που τα κατέστρεψαν

ΑΠΘ: Επισκευάστηκαν τα τουρνικέ υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ / Αναζητούνται οι δράστες που τα κατέστρεψαν 

Έρευνες για τις φθορές που προκάλεσαν άγνωστοι σε μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ), έξω από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, διεξάγονται "επισταμένες αναζητήσεις" για τους δράστες στο πλαίσιο προανάκρισης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και «εισήλθαν αιφνιδίως στο Κτίριο Διοίκησης» προκαλώντας φθορές σε συνολικά επτά μηχανήματα, ενώ κατόπιν προηγούμενης επικοινωνίας με τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο.

Επισκευάστηκαν τα τουρνικέ

Ειδικό συνεργείο το πρωί της Πέμπτης (8/9), υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων, επισκεύασε τα τουρνικέ στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πρώτα τουρνικέ τοποθετήθηκαν στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ στις αρχές του Αυγούστου και πρόκειται για περιστρεφόμενο μηχανισμό με βραχίονες που τοποθετείται στην είσοδο κτιρίων και χώρων (π.χ. στις τράπεζες, στο μετρό ή σε εταιρείες) και επιτρέπει να εισέρχεται στον χώρο ένα άτομο κάθε φορά έπειτα από έλεγχο ή με την επίδειξη κάποιου εγγράφου ή κάρτας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr