Βραβεύτηκε από το ΑΠΘ η Ιωάννα Παλιοσπύρου για τη δύναμη ψυχής

Βραβεύτηκε από το ΑΠΘ η Ιωάννα Παλιοσπύρου για τη δύναμη ψυχής

Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ. Και λέω ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα». Είναι τα λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της γυναίκας που πριν ένα χρόνο δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, που της ανέτρεψε όλη τη ζωή.

Σήμερα, η Ιωάννα βραβεύτηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης, με θέμα «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία», την οποία διοργάνωσε στο Τελλόγλειο, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία» του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.


«Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά, που βρίσκομαι εδώ σήμερα, αλλά και μία αναγνώριση. Και ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση που μου απηύθυναν, να παρακολουθήσω και να συμμετέχω στην εκδήλωση για την ψυχική υγεία, που είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα – και νομίζω μας ακουμπάει όλους», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ανέφερε ότι δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό της πως όλη η Ελλάδα θα μιλάει γι’ αυτήν και ότι θα εισπράξει τόση αγάπη από τον κόσμο, που θα την καθιστούσε παράδειγμα προς μίμηση. «Εγώ ό,τι έκανα, το έκανα προσπαθώντας να επιβιώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου. Αλλά για μένα είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση, το ότι μέσα από όλο αυτό το πολύ άσχημο, έχει βγει κάτι όμορφο για πολλούς ανθρώπους», τόνισε.

Στην ερώτηση από πού άντλησε το σθένος να αντιμετωπίσει την κατάσταση, απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι λίγο σύνθετο. Δηλαδή, η δύναμη προήλθε σίγουρα από τον χαρακτήρα μου και από την ψυχή μου πιστεύω. Αλλά πήρα δύναμη και από την οικογένειά μου και από τους γιατρούς. Έχω λάβει απίστευτη υποστήριξη, πάρα πολλή υποστήριξη κυρίως από τον κόσμο. Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ και λέω, ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σημείωσε ότι η εκδήλωση τιμά τους πραγματικά γενναίους, αυτούς που έχουν δύναμη ψυχής. «Στο πρόσωπο της Ιωάννας και όχι μόνο, επιβραβεύουμε, κλίνουμε το κεφάλι μας ευλαβικά, λέμε ένα μεγάλο μπράβο και ενθαρρύνουμε όλο τον κόσμο, να μπορέσει να ακολουθήσει αυτά τα βήματα ψυχής, γενναιότητας και θάρρους. Όλοι ζήσαμε τη μεγάλη, μαρτυρική ιστορία της Ιωάννας, αλλά και το θάρρος της, και να συγχωρέσει, και να βγει μπροστά, και να ανοίξει νέους δρόμους σε μία κοινωνία που πραγματικά τους έχει ανάγκη», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr