Το ΑΠΘ δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης 3ου φύλου για πρώτη φορά

ΑΠΘ: Δυνατότητα αναγνώρισης τρίτου φύλου για πρώτη φορά

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ «άνδρα», «γυναίκας» και «άλλου» στην κατηγορία «φύλο».

Τη δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού του φύλου δίνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς στην αίτηση για παρακολούθησης των διαφόρων προγραμμάτων του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ «άνδρα», «γυναίκας» και «άλλου» στην κατηγορία «φύλο».


Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποια δομή του ΑΠΘ παρέχει τρίτη δυνατότητα επιλογής φύλου. Αλλαγές στην ίδια κατεύθυνση αναμένονται και στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ, που εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου στις 19 Απριλίου και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. 

Πλέον, στον Κανονισμό αναφέρονται παντού τουλάχιστον και τα δύο φύλα (π.χ. διευθύντρια/ντης, εκπαιδεύτρια/της, φοιτήτριες/τες, μεταπτυχιακές/ούς κ.ο.κ.), σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως τώρα όπου αναγραφόταν μόνον το αρσενικό.

Για το θέμα μίλησε στη voria η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ και συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ, Δήμητρα Κογκίδου. «Έχουμε δύο θετικά βήματα στο ΑΠΘ προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης. Το πρώτο είναι ότι νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ έχει συνταχθεί σε μη σεξιστική γλώσσα και το δεύτερο είναι η δυνατότητα για τρίτη καταχώρηση φύλου κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των προσωπικών στοιχείων (Άνδρας, γυναίκα, άλλο). Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά», επισήμανε.

Το ΑΠΘ σε αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Φοιτητές μετονομάζουν με γκράφιτι το ΑΠΘ σε (Α)στυνομικό (Π)αράρτημα (Θ)εσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr