Φοιτητές μετονομάζουν με γκράφιτι το ΑΠΘ σε (Α)στυνομικό (Π)αράρτημα (Θ)εσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητές "μετονομάζουν" με γκράφιτι το ΑΠΘ σε (Α)στυνομικό (Π)αράρτημα (Θ)εσσαλονίκης

Με γκραφίτι στην είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επέλεξαν φοιτητές/τριες να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική παρουσία στον χώρο του ιδρύματος. Οι φοιτητές και φοιτήτριες σχεδίασαν ένα γκράφιτι με το σήμα του πανεπιστημίου και έγραψαν «Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης». Το γκράφιτι έχει τα χρώματα αλλά και τη γραμματοσειρά του εμβλήματος του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ αντικατέστησαν τον Άγιο Δημήτριο, που βρίσκεται στο έμβλημα του ΑΠΘ, με έναν αστυνομικό.

Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον πρώην «Στέκι του Βιολογικού» στη Σχολή Θετικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρατάσσονται καθημερινά από νωρίς το πρωί έξω από την είσοδο της σχολής του ΣΘΕ και στον χώρο που πραγματοποιούνται οι εργασίες, προκειμένου να μην υπάρξει κάποια παρέμβαση από ομάδες ατόμων που αντιδρούν και θέλουν να τις διακόψουν.

Υπενθυμίζεται πως ότι οι εργασίες είχαν σταματήσει την Μ. Παρασκευή και ξεκίνησαν εκ νέου στις 26/04. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια όταν άτομα που αντιτίθενται στις εργασίες και στην αστυνομική παρουσία εντός του campus, προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια με τις δυνάμεις της αστυνομίας.  

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, άτομα που τάσσονται κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του campus, δημιούργησαν ένα μεγάλο γκράφιτι έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, παραποιώντας ουσιαστικά το λογότυπο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που απεικονίζει τον Άγιο Δημήτριο και γράφοντας: Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr