ΑΠΘ: Με αποδοκιμασίες και συνθήματα η αποχώρηση της αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο

ΑΠΘ: Με αποδοκιμασίες και συνθήματα η αποχώρηση της αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο

Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί μπροστά από την κεντρική είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών και περιμετρικά του ΑΠΘ, προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης.

Με αποδοκιμασίες και συνθήματα από μέλη φοιτητικών συλλόγων και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε η αποχώρηση της αστυνομίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση και των σημερινών εργασιών. 


Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί, μετά και τα σοβαρά επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας, μπροστά από την κεντρική είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών και περιμετρικά του ΑΠΘ, προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι του Βιολογικού».

Λίγο μετά τις 10.00 μέλη φοιτητικών συλλόγων και παρατάξεων συγκεντρώθηκαν ανάμεσα στην πλατεία Χημείου και τη σχολή των Θετικών Επιστημών, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο πανεπιστήμιο και να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την μετατροπή της πρώην κατάληψης "Στέκι στο Βιολογικό" σε βιβλιοθήκη. Δυνάμεις των ΜΑΤ έστησαν φραγμό προκειμένου να μην πλησιάσουν το σημείο που γίνονται οι εργασίες.

"Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την οποία ήδη κάνουμε πράξη”, σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την κατασκευή νέας βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ.

"Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σήμερα τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στη σχολή θετικών επιστημών”, επισημαίνει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

φωτό Πρώτο Θέμα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr