Η ΔΑΠ για την επίθεση εναντίον του Πρύτανη του ΑΠΘ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επίθεση εναντίον του Πρύτανη του ΑΠΘ

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είναι η μοναδική παράταξη που έχει βγει στην πρώτη γραμμή μιλώντας ξεκάθαρα για τις παράνομες καταλήψεις και τους τραμπουκισμούς μέσα στα Πανεπιστήμια. Η κατάληψη στο ΑΠΘ, που έλαβε τέλος μετά από 34 χρόνια, είναι το πρώτο απόστημα που σπάει οδηγώντας το Πανεπιστήμιο σε καλύτερες μέρες, νιώθοντας παράλληλα δικαιωμένοι για την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων όλης της φοιτητικής κοινότητας. Όσα, άλλωστε, βρέθηκαν εντός του χώρου της κατάληψης μαρτυρούν τους σκοπούς που αυτή εξυπηρετούσε.

Βλέποντας το επαναστατικό τους όνειρο να καταρρέει, οι ίδιοι γνωστοί άγνωστοι δεν δίστασαν να απειλήσουν με το χυδαιότερο τρόπο τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ, ο οποίος στοχοποιήθηκε, απλώς ζητώντας και επικροτώντας το αυτονόητο: ένα σύγχρονο και ασφαλές Πανεπιστήμιο.


Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιες βαρβαρότητες. Ελπίζουμε, όμως, πως θα είναι η τελευταία. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζουμε απερίφραστα τις απειλές προς το πρόσωπο του Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Νίκου Παπαϊωάννου και καλούμε όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις να κάνουν το ίδιο.

Δεν υπάρχει πια χώρος για τη βία και την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια. Η κατάργηση του ασύλου ανομίας, μια πάγια πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έγινε πραγματικότητα και τώρα είναι η στιγμή να πάρει σάρκα και οστά.

Ως εδώ. Το Πανεπιστήμιο αλλάζει.

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Μετά τις απειλές και «κηδειόχαρτα» κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάλληψης

Σε μία απειλητική και μακάβρια κίνηση προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή της Καμάρας το Σάββατο, αφισοκολλώντας σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια.

Στις αφίσες αναγράφεται με απειλητική φρασεολογία πως ο πρύτανης του ΑΠΘ «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του», ενώ συμπληρώνουν με τον ίδιο στόμφο ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό».

Χαρακτηριστικά ως οικογένεια του πρύτανη αναφέρονται οι «μπάτσοι, ακαδημαϊκοί, Μητσοτάκης, εργολάβοι».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr