Κυβέρνηση: Απειλούν τη ζωή του πρύτανη του ΑΠΘ

Κυβέρνηση: Απειλούν τη ζωή του πρύτανη του ΑΠΘ

Τις απειλές που λαμβάνει ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νίκος Παπαϊωάννου, μετά από την απόδοση στην ακαδημαϊκή κοινότητα χώρου εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος που τελούσε υπό κατάληψη, καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει» δήλωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:


«Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε πως «όποιος δεν αποδεχτεί» τα παραπάνω «και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου». «Φυσικά, η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση» πρόσθεσε.

ΑΠΘ: Βίντεο-ντοκουμέντο από τον τερματισμό της 34χρονης κατάληψης από την ΕΛ.ΑΣ.

Κατεδαφίστηκε χώρος Σχολής του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εξ αποστάσεως εξεταστική ζητά η κυβερνητική φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr