Το ΑΠΘ αποχαιρετά τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποχαιρετά ένα διεθνώς καταξιωμένο μέλος της οικογένειάς του, τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη τους για την απώλεια ενός εξέχοντος μέλους της οικογένειας του ΑΠΘ, μιας εμβληματικής προσωπικότητας της πατρίδας μας, του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ τον Μάρτιο του 2000.


Το εξαιρετικά σημαντικό και πλούσιο έργο του «ταξίδεψε» την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της οικουμένης και αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο. Αστείρευτος και χαρισματικός δημιουργός, ο Μίκης Θεοδωράκης έχει σημαδεύσει ανεξίτηλα τη σύγχρονη ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Ο Μεγάλος αυτός Έλληνας αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Το έργο και η προσωπικότητά του θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr